Проследихте на живо: Димитър Кузманов – Зизу Бергс 6-2, 6-0

Проследихте на живо: Димитър Кузманов - Зизу Бергс 6-2, 6-0

Димитър Кузманов излиза на корта в последния мач на сингъл от сблъсъка между България и Белгия. Към момента белгийците водят с 2-1 победи, така че само успех на Кузманов ще остави шансовете на родния отбор да победи съперника.

Съперник на Мико в мача на вторите ракети ще бъде Зизу Бергс. Световният №129 спечели над 40 мача на ниво Чалънджър през изминалия сезон и обича да играе на бърза настилка. Той спечели единствения мач помежду им до момента – финал на Фючърс в Турция през 2018-а.

Коментари на живо:

Кузманов стартира мача със сервис гейм на 0, след което стигна и до брейкбол. Бергс се измъкна, а след това на свой ред достигна до две възможности за пробив, дошли след непредизвикана грешка на Мико на мрежата и минаващ на белгиеца след това. Впоследствие Кузманов направи четири чудесни точки и така взе подаването си за 2-1. След два рутинни гейма до 3-2 пловдивчанинът нанесе своя удар в шестия гейм. Няколко добри удара и контраатаки доведоха до 15/40, а при първия брейкбол прекрасен ретур уинър от форхенда доведе до първия пробив в мача. Той бе бързо затвърден за 5-2. Бергс сервира за оставане в сета и в този момент се запозна отблизо с непремирия дух на Кузманов. Геймът продължи над 10 минути като българинът отрази пет геймбола преди да достигне до брейкбол с цената на сетбол. В последвалото разиграване Бергс използва къса топка, до която съперникът му достигна и с форхенд си осигури успеха в сета.

Той завърши първата част с 6 уинъра и 6 непредизвикани грешки спрямо 4 печеливши удара и 16 неточности на по-младия на корта.

Събитията на корта продължиха да се развиват по много позитивен начин и в началото на втория сет. Кузманов взе лесно подаването си, а с дълбоките си удари от дъното на корта не спираше да затруднява подаването на съперника. Двойна грешка на Бергс доведе до два последователни брейкбола и вторият от тях бе реализиран, носейки шести пореден гейм в полза на българския представител.

В следващия гейм Бергс опита да промени случващото се с повече излизания на мрежата и къси топки, но и това не свърши работа. Той достигна до равенство, но отново Кузманов бе този, който спечели подаването. Разочарованието бе видимо при белгиеца в следващия гейм, в който допусна пробив на 0. В петия гейм от сета Бергс опита да бъде още по-агресивен и дори стигна до брейкбол, но за пореден път българинът бе брилянтен във важните моменти, за да стигне до девети пореден гейм. Двубоят завърши още в следващия гейм.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH