Надал: Чувствам се добре, наслаждавам се на живота

Надал: Чувствам се добре, наслаждавам се на живота

Рафаел Надал изрази задоволство от представянето си в днешния мач срещу Джак Дрейпър в първи кръг на Australian Open. Испанецът бе поставен под напрежение, но въпреки това не допусна изненада срещу световния №38. Шампионът в турнира сподели кои са били позитивните и негативните неща за него в днешния сблъсък, както и дали е напълно възстановен от травмата в коремните мускули, която го измъчваше през последните месеци.

„От физическа гледна точка се чувствам добре. През последните седмици работих много върху кондицията си и се радвам, че днес започнах да виждам резултатите от това. Днешната победа беше трудна, но и много важна. Когато се трудиш, резултатите рано или късно идват. Мисля, че съм в добра форма, макар че има още много какво да се желае. Когато си спокоен и уверен, нещата на корта се получават много по-лесно. Все още не съм достигнал най-добрата си форма, но днес направих важна крачка в това отношение. Тренирам много добре и се надявам нещата да продължат да се развиват по този начин“ – каза испанецът на пресконференцията след двубоя.

На въпроса кои за него са позитивните и негативните неща от днешния мач, Надал отговори: „В първия сет бях много солиден във всяко отношение. Не направих много непредизвикани или тактически грешки. Правех това, което беше необходимо. Старая се да не съм твърде взискателен към себе си, тъй като според мен това е важно. Най-важното нещо днес бе победата. Бях наясно, че ще ми е много трудно и приех това. Негативното беше, че допуснах грешки в някои важни моменти и загубих три гейма, които можех да спечеля. Началото на втория сет беше много лошо за мен. Не трябва да започвам втори сет по този начин, след като съм спечелил първия“.

Световният №2 прояви джентълменство, изказвайки се ласкаво за днешния си опонент. „Джак е много труден противник, тъй като е млад и има отличен сервис. Никой не искаше да играе срещу него в първи кръг. Днес не успя да покаже най-доброто от себе си, но въпреки това се представи на високо ниво. С тази победа положих солидна основа и трябва да надградя. Това е целта ми в момента“.

Надал бе попитан дали се е възстановил напълно от травмата в коремните мускули, която го измъчваше през втората половина от сезон 2022. „Чувствам се добре. Разбира се, когато два пъти разкъсаш коремни мускули, възстановяването отнема много повече време. През последните месеци ми беше доста трудно да изпълнявам сервис, тъй като не можех да подхвърлям топката високо. В такива моменти инстинктивно променяш движението си, за да не натоварваш контузеното място. Трябваше да работя доста върху началния си удар и това беше компонентът от играта, който ме затрудняваше най-много напоследък“.

На въпроса дали фактът, че вече е баща, го мотивира още повече да побеждава, двукратният шампион в турнира отговори „Не. Винаги съм бил пределно мотивиран да печеля всеки турнир. Фактът, че съм баща, по никакъв начин не променя това. Наслаждавам се на живота и е чудесно, че имаме нов член на семейството. Винаги съм обичал децата, те са прекрасни. Щеше да е доста тежко, ако не бях взели сина си в Австралия, тъй като не знаех как ще реагира на това да сме разделени за толкова дълго. Много се радвам, че съпругата ми се съгласи да дойдат с мен“.

Във втори кръг Надал ще се изправи срещу световния №65 Макензи Макдоналд.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH