Капитанът на Нова Зеландия: България е фаворит дори без Димитров

Капитанът на Нова Зеландия: България е фаворит дори без Димитров

Григор Димитров няма да е част от отбора на България за предстоящия сблъсък с Нова Зеландия, но според капитана на домакините Кели Евърндън това не улеснява особено задачата на неговия отбор. Двата тима се изправят един срещу друг в плейоф за влизане в Световна група I за Купа „Дейвис“, като мачовете ще се играят на 4 и 5 февруари.

„Дори без Димитров, България продължава да бъде фаворит. Имат двама играчи в Топ 300 на ранглистата, като един от тях е №182 (Димитър Кузманов – бел.авт.). Очевидно е, че българският отбор разполага с добри тенисисти“ – каза Евърндън пред местното издание Stuff.co.

„Отсъствието на Димитров повишава значително шансовете ни, тъй като той със сигурност нямаше да загуби от когото и да е от нашите играчи. Сега има доста по-реална възможност сблъсъкът да бъде решен в пет мача. Това ще постави двойковите играчи под сериозно напрежение, но съм сигурен, че Майк Винъс и Артьом Ситак могат да се справят. Мисля, че ако спечелим някой от първите два мача на сингъл, ще имаме съвсем реален шанс да триумфираме“.

В състава на Нова Зеландия за сблъсъка попаднаха Аджийт Рай (№455), Рубин Стейтъм (№470) и Киринпал Пану (№574), а на двойки ще се изявят Майк Винъс и Артьом Ситак. Според новозеландските медии 35-годишният Стейтъм ще играе в два от мачовете на сингъл.

Рай и Пану се изявиха на ATP 250 турнира в Оукланд по-рано през месеца. Рай елиминира световния №95 Таро Даниел, преди да загуби от Тиаго Монтейро, докато Пану имаше добри моменти срещу Ришар Гаске, въпреки загубата с 3-6, 1-6.

„През последната година всички в отбора отбелязаха прогрес. Киринпал не изигра особено добър мач срещу Гаске, но въпреки това направи крачка напред в развитието си и научи някои неща, необходими за да играе на най-високо ниво. От това, което видях на тренировките тази седмица, отборът е на много добро ниво както от техническа, така и от тактическа гледна точка“ – категоричен бе Евърндън.

„Непрестанно им повтарям, че трябва да играят срещу възможно най-много тенисисти, тъй като ако играеш само срещу едни и същи хора може да допускаш едни и същи грешки, но въпреки това да побеждаваш понякога. Ако обаче играеш редовно срещу някои от най-добрите в света, ще се развиеш във всяко отношение. Всички казваха, че Гаске вече не е толкова добър, тъй като е на 36 години, но точно той спечели турнира, като една от основните причини беше огромният опит, с който разполага“.

„Често гледах Гаске, когато самият аз бях в Тура. Той дава всичко от себе си всеки ден и затова нещата за него изглеждат лесни, макар че всъщност не е така. Ришар е сред най-трудолюбивите тенисисти и знае какво е да печелиш големи мачове. Мачът срещу него бе много добър урок за Киринпал. В същото време Аджийт Рай трябва да успокои форхенда и да подобри баланса си, както и да бъде по-разумен в избора си на удари. Напоследък обаче той прогресира в това отношение и резултатите не закъсняха“.

Мачовете срещу Нова Зеландия ще се играят на хард в комплекса „Wilding Park“ в Крайстчърч, а в състава на България са Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH