Андреев не успя да победи Мартерер в Кобленц

Андреев не успя да победи Мартерер в Кобленц

Koblenz Open, втори кръг
Адриан Андреев – Максимилиан Мартерер 3-6, 3-6

Адриан Андреев приключи във втори кръг участието си на Чалънджър турнира в германския град Кобленц. След успеха над Даниел Масур на старта, днес ракета №3 на България отстъпи на друг представител на домакините в лицето на Максимилиан Мартерер (№157) след 3-6, 3-6 за час и 26 минути на корта.

Мартерер използва добре предимството на мощния си сервис и съумяваше да поддържа високи стандарти на начален удар. Андреев реализира един от двата си шанса за пробив, но това бе недостатъчно на фона на четирите пробива от шест възможности за съперника.

В първия сет ранният пробив за 2-0 бе достатъчен на левичаря, който през 2018-а достигна до №45 в света.

Във втората част двамата си размениха по един брейк в началото, преди Мартерер да постигне втори за 3-2. Гейм по-късно Андреев пропусна възможността си за рибрейк, след което мачът приключи при подаването на българина.

Все пак победата в първи кръг ще увеличи актива на Адриан и ще го доближи до завръщане в първите 200 на ранглистата.

За него следва участие на друг Чалънджър турнир в зала – този във Вилнюс през следващата седмица.


Подкастът Tennis Café: AO 2023, българската следа и новини „от кухнята“

Можете да се абонирате за нас и в Spotify
Слушайте ни в iTunes
А това е нашият RSS: Tenniskafe podcast  


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH