Томова елиминира Канепи и ще играе с Джесика Пегула

Томова елиминира Канепи и ще играе с Джесика Пегула

Dubai Duty Free Tennis Championships, първи кръг

Виктория Томова – Кая Канепи 6-3, 6-1

Виктория Томова се класира за втори кръг на WTA 1000 турнира в Дубай след убедителна победа над световната №48 Кая Канепи. Първата ни ракета изигра най-силния си мач от началото на сезона и превъзхождаше опитната естонка през целия двубой, стигайки до напълно заслужен успех след 78 минути на корта.

Следващата опонентка на Томова ще бъде една от фаворитките за титлата – третата поставена Джесика Пегула, която вчера игра финал на WTA 500 турнира в Доха.

И двете двойни грешки в мача бяха дело на Томова, но за сметка на това първата ни ракета записа повече асове (4-1) и бе по-резултатна както на сервис (34-29), така и на ретур (33-19). Българката спечели 72% от точките си на първи начален удар (23/32) и реализира пет от 12-те си възможности за пробив (42%), докато Канепи оползотвори един от двата си брейкпойнта (50%).

Томова можеше да нанесе сериозен удар по амбициите на опонентката си още в самото начало, но пропусна три шанса за пробив при 1-0. Това обаче не разколеба първата ни ракета, която все по-лесно намираше отговори за атаките на своята опонентка. Чудесен минаващ бекхенд донесе на българката първия пробив в мача, след което тя спаси брейкпойнт и увеличи преднината си на 4-1.

Канепи опита отново да разчита на физическата си сила с надеждата да затрудни първата ни ракета, която обаче се представи много солидно в защита и демонстрира завидно хладнокръвие в дългите разигравания, инициирани от естонката. В крайна сметка Томова съхрани преднината от три гейма, като приключи сета с безкомпромисен форхенд уинър по правата за 6-3.

Българката продължи да доминира, като започна втория сет с пробив на 15. Тя остана непоклатима на сервис, след което стигна до две поредни възможности за нов брейк. Канепи спаси първата, но след това изпрати топката в мрежата след доста неубедителен слайс и така първата ни ракета натрупа комфортен аванс от 3-0.

Томова си допусна отпускане, което позволи на Канепи да върне един от пробивите, но радостта на световната №48 не продължи дълго. Виктория отново започна да диктува разиграванията, благодарение на прецизните си атаки и много по-доброто си движение по корта. В края на петия гейм форхендът за пореден път предаде Канепи и българската тенисистка записа нов пробив, правейки резултата 4-1 в своя полза.

Комбинациите „сервис-форхенд“ на Томова продължиха да затрудняват нейната опонентка, което позволи на световната №100 отново да спечели подаването си и да се доближи само на гейм от победата. Българката пропусна три мачбола след ретур в мрежата, последван от два уинъра на Канепи .Въпреки това обаче Томова завърши мача с нов пробив за крайното 6-3, 6-1, след бекхенд в мрежата от страна на естонката.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH