Джокович: Бих си купил билет за мача с Надал (видео)

Джокович: Бих си купил билет за мача с Надал (видео)

Новак Джокович и Рафаел Надал ще се изправят в сблъсък №53 помежду си в неделя, където ще си оспорват трофея на Australian Open. Световният №1 постигна впечатляваща победа на полуфиналите срещу Лука Пуй – 6-0 6-2 6-2 за само 83 минути, а сега му предстои повторение на битката за титлата в Мелбърн от 2012 г. Тогава сърбинът се наложи след 5 сета и 5:53 ч. игра.

„Със сигурност искам да си купя билет за този мач. Имаме малко по-различни правила тази година с дългия тайбрек, но не мисля, че ще стигнем чак дотам, че отново да играем почти 6 часа. Това бе ценен опит и се надявам сега резултатът да бъде същият за мен“, сподели шесткратният шампион на Откритото първенство на Австралия.

Ако спечели седми трофей в Мелбърн, Джокович ще изпревари Роджър Федерер и Рой Емерсън и ще бъде едноличен лидер. Миналата година по това време той трябваше да се подложи на операция, но винаги е вярвал, че ще се завърне отново към най-добрия си тенис.

„Да, вярвах, че ще се завърна, но в същото време изглеждаше повече от необичайно да мога да бъда там, където съм в този момент. Казвал съм го и преди – имам много голяма вяра в себе си. Това е нещо, което винаги е било част от мен и винаги надделява. Вярвах, че мога да играя по този начин, и това е ключът. Винаги разчитай на качествата си и вярвай, че процесът на работа ще те доведе до това, което желаеш“.

Ноле изигра брилянтен мач срещу Пуй, като направи едва 5 непредизвикани грешки. Остана радостен от този факт и отдаде заслуженото на французина.

„Това със сигурност е един от най-добрите мачове, които съм играл на този корт. Всичко проработи така, както си го представях, а дори и повече. Труден мач за Лука, но той направи страхотен турнир и му пожелавам всичко най-добро до края на сезона“.

„Определено има качествата да бъде в топ 10. Това бе първият му полуфинал в Големия шлем. Очевидно е, че събитието за него е различно – този мач има повече тежест, по-голяма важност. Сигурен съм, че той ще има още такива двубои в подобни фаза на „мейджъри“ и му го пожелавам“.

Джокович благодари на семейството си за огромната подкрепа.

„Синът ми не гледа мачовете. Той ходи на предучилищна. Всъщност говорих с него 45 минути преди мача и ми разказваше за „Спайдърмен“, правеше се на рибка в аквариум. Но ми пожела и късмет, като каза: „Спечели!“.  Няма по-хубаво нещо, което ми се е случвало, от това да бъда баща. Това за мен е смисълът на живота“.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH