Успехът на Андрееску в числа

Успехът на Андрееску в числа

Бианка Андрееску официално се изкачи на голямата тенис сцена с титлата си от BNP Paribas Open в Индиън Уелс. Годината за канадката е изумителна, имайки предвид, че я стартира извън топ 100, а от днес се намира на 24-ата позиция в ранглистата.

Ето и постижението ѝ в числа:
152 – Ранкингът ѝ преди първи януари 2019 г.
24 – Днешният ѝ ранкинг
125 000 – Преди този уикенд, най-големият турнир, който Андрееску бе печелила, бе Newport Beach Open, където победи Джесика Пегула в три сета, за да грабне награден фонд на стойност 125 000 $.
1,350,000 – В събота Андрееску получи чек на стойност 1,350,000 $ за успеха си в Индиън Уелс. Всичките ѝ печалби преди това бяха общо 350,000 $.

18 – Андрееску бе на 18 годни, девет месеца и един ден, когато вдигна титлата.

1999 – Андрееску се превърна в най-младата шампионка на Premier Mandatory турнир и най-младата шампионка в Индиън Уелс от 1999 г. насам, когато Серина Уилямс печели надпреварата.

6 – Победата ѝ над Анджелик Кербер е успех №6 за сезона над състезателки от топ 20. Преди това тя надделя над Каролине Вожняки, Винъс Уилямс и Су-Вей Хсие на ABS Classic, както и над Гарбине Мууруса и Елина Свитолина в Индиън Уелс.

1 – Андрееску е първата състезателка, влязла в схемата на BNP Paribas Open в Индиън Уелс с „уайлд кард“, която стига до трофея.

3 – На първи февруари 2016 г. Андрееску стига до най-високия си ранкинг при девойките: №3.

2 – Андрееску има на сметката си две титли от Големия шлем при девойките: на сингъл на Australian Open и на двойки на Ролан Гарос през 2017 г.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH