Дебютира веган-филмът на Джокович, Хамилтън и Шварценегер (видео)

Дебютира веган-филмът на Джокович, Хамилтън и Шварценегер (видео)

Тази вечер големия си дебют прави документалният филм The Game Changers, чеийто режисьор е Луи Сайхойос, а продуцент е Джеймс Камерън.

Лентата разказва за благотворният ефект на веган диетата върху телата на спортистите и набра огромна популярност заради участието на Новак Джокович, пилотът Люис Хамилтън и Арнолд Шварценегер.

Филмът противоречи на известни диети. Кето диетата, която е добре позната катотакава с ниско съдържание на въглехидрати, в която тялото произвежда кетони в черния дроб, които се използват като енергия. Същевременно The Game Changers открехва вратите зад спортната наука и взаимодействието между това какво атлетите ядат и в каква среда живеят.

Джокович е повече от внимателен кога и как се храни. Купува си органична храна, когато това е възможно, и почти всяко ястие в менюто му е сготвено от самия него. Когато играе на даден турнир, винаги опитва да отсяда в хотели, което му позволява да използва кухнята им.

В менюто му не присъства глутенът, който е съставка на много храни. Млечните продукти също липсват. Захарта е намалена колкото се може. Джокович набляга на зеленчуци, боб, бяло месо, риба, плодове, ядки, семена, нахут, леща и здравословни мазнини.

Неговата отдаденост към диетата е необикновена. След като печели почти шестчасовия финал срещу Рафаел Надал на Australian Open през 2012 г., му се прияжда шоколад – нещо, което не е вкусвал цели 18 месеца. Физиотерапевтът му носи цял шоколад, но сърбинът си взима само малко блокче, устоявайки на изкушението.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH