Циципас нямаше представа, че се е класирал за финалите в Лондон (видео)

Циципас нямаше представа, че се е класирал за финалите в Лондон (видео)

Стефанос Циципас си гарантира дебют на Nitto ATP Finals в Лондон днес, след като Фабио Фонини загуби от Даниил Медведев на четвъртфиналите в Шанхай, но самият той не знаеше, че е постигнал тази си цел. Световният №7 изигра един най-добрите мачове в кариерата си и спря носителя на четири титли от Мастърса в Шанхай и действащ шампион Новак Джокович с 3-6 7-5 6-3, за да се класира на 1/2-финалите в надпреварата.

След успеха репортерът му припомни, че си е осигурил място в „O2 Arena“ през ноември, а Стефанос не успя да повярва.

„Няма начин! Наистина ли? Не знаех. Нямах никаква представа. Но сигурно ли е?“, такава бе реакцията на 21-годишния грък, който се зарадва на новината. След като му бе потвърдено, че това е самата истина, Циципас продължи с радостта си: „Прекрасно. Вижте реакцията ми, аз дори нямах идея. Дори не бях гледал ранглистата. Опитвам се да избягвам това колкото се може по-често, а да знам, че съм си гарантирал място на Nitto ATP Finals е просто страхотно“.

Стефанос Циципас е най-младият играч, побеждавал Джокович, Федерер и Надал, като го прави, преди да навърши 21 години. Преди мача срещу шампиона гъркът имаше победа и поражение от Ноле, а вече едва четвъртият тенисист с положителен баланс срещу Джокович при поне три изиграни двубоя.

„Играх много добре и се чувствах в зоната по време на втория и третия сет, в разиграванията, които правехме. Това ми даде много увереност да продължа, знаейки, че мога да му бъда равностоен от основната линия. С напредването на мача се чувствах все по-добре и по-добре“, каза гъркът.

„Чувствах, че сервисът ми се получаваше много добре днес и нямах проблеми с него. Това бе допълнителна подкрепа. Много съм щастлив, че постигнах страхотна победа като тази“, каза Циципас.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH