Григор Димитров се завръща в топ 20

Григор Димитров се завръща в топ 20

Борба до последната точка, феноменален тенис и желязна психика. Григор Димитров продължи фурора си на Мастърс турнира в Париж и за първи път в кариерата си се класира на 1/2-финал на Rolex Paris Masters. Поредният успех в зала „Берси“ гарантира на водещия ни тенисист и завръщане там, където всичките му фенове вярваха, че е мястото му – в топ 20 на световната ранглиста.

Официално това ще се случи в началото на следващата седмица, когато класацията ще бъде обновена.

Доброто класиране в края на годината за шампиона от Лондон 2017 стана факт, след силен финал на кампанията.

Всичко започна в на US Open. Тогава бившият №3 осъществи една от най-големите победи в кариерата си – той за първи път надигра Роджър Федерер от осем опита и напълно обърна картите, за да се върне в топ 25 на света.

Grigor Dimitrov

Топ тенисистът не беше в тази позиция от 11 февруари 2019 година, когато заемаше 24-ото място. Заради контузията в рамото, която преследваше Григор, за него последва постепенно изпадане от топ 30, първите 40 и топ 50.

С великолепното си представяне в Ню Йорк Димитров заработи 710 точки за ранглистата, което му гарантира прогрес от минимум 53 позиции и спасяване на сезона. След успеха над Андреа Сепи на старта, отказването на Борна Чорич, победата над Камил Майхржак, невероятния успех над Алекс де Минор и знаменитото събитие на „Артър Аш“, в което българинът надви Федерер.

Grigor Dimitrov, Paris 2019

Последва азиатско турне, в което Григор не успя да надгради, но след това във Виена направи така, че вече може да се похвали с цели 300 победи в професионалната си кариера.

В Париж, българинът елиминира Юго Умбер и Давид Гофен, а след това изигра един от най-добрите мачове в кариерата си и елиминира най-титулувания играч за 2019 г. – световния №5 Доминик Тийма, преди да подчини и Кристиан Гарин.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH