Мугуруса: Преди две седмици не мислех за финал

Мугуруса: Преди две седмици не мислех за финал

Едва ли преди две седмици някой слагаше Гарбине Мугуруса в сметките за триумф на Australian Open, но бившата №1 се завърна на голямата сцена и вече е на финал в Мелбърн. Испанката също не е вярвала в това, но победи Симона Халеп със 7-6(8) 7-5 и ще играе срещу София Кенин за третия си „мейджър“ трофей – до момента тя вдигна титлите на Ролан Гарос 2016 и Уимбълдън 2017.

„Не мислиш за това в началото. Това беше преди две седмици. Когато минава мач след мач и ден след ден, увереността ти се повишава. Доволна съм че съм на финала, но в събота трябва да изиграя още един двубой“, сподели щастливата победителка на корта след успеха.

Испанката се изправи пред четири сетбола в първата част, но успя да се измъкне и да надделее в тайбрек с много обрати. Халеп имаше възможността да затвори втория сет при 5-4, но се пропука на собствен сервис и Мугуруса отново обърна, за да се класира на първия си финал на Australian Open.

„Опитах се да не мисля върху това, че изоставам. По-скоро да дам всичко от себе си във всяка една точка. Знаех, че срещу Симона ще е трудно. Тя е боец, който дава най-доброто от себе си в разиграванията. Днес мачът беше тежък от физическо естество“, каза Мугуруса.

„Сега имам 48 часа да се възстановя. За това тренираме, за това се борим в кариерите си“, сподели бившата №1, която ще се изправи срещу София Кенин във финала.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH