Джокович: Нямам усещането, че хората не ме харесват

Джокович: Нямам усещането, че хората не ме харесват

Това е тема, която съпътства цялата кариера на Новак Джокович. Макар в някои аспекти да е дори по-успешен от двамата си големи съперници Роджър Федерер и Рафаел Надал и да има положителен баланс срещу двамата, публиката често е на тяхна страна.

През годината мнозина говориха как това отношение влияе на сърбина и как той най-много иска именно да бъде приет по същия начин като тях от тенис общността.

Дойде обаче моментът, в който и Ноле коментира темата. На пресконференция на сръбски във вторник той сподели, цитиран от Eurosport:

„Особено когато играя срещу Надал или Федерер, от публиката идва прекрасна енергия. Често виждам да се пише как хората не ме харесват и искам да кажа няколко думи по въпроса.“

djokovic-nadal-federer

„Наистина нямам усещането, че хората не ме харесват, особено извън корта. Разбира се, не искам да кажа, че съм обичан или приет от тях, ще оставя друг да реши това, но моето лично усещане е, че през всички тези години, в които обикалям света, съм се наслаждавал на голяма подкрепа от повечето, ако не и от всички хора, които съм срещал отвъд тенис корта.“

„Има места и турнири по света, където получавам повече подкрепа, има места, където получавам по-малко.“

Световният №1 заяви, че по-силната подкрепа към Рафа и Роджър не е проблем за него:

„Когато играя с Федерер и Надал положението е такова понеже това са те – по-голямата част от публиката е на тяхна страна. Това не означава, че хората ме мразят и че трябва да обърна цяла Сърбия срещу останалия свят, тъй като не съм получил подкрепа на финалите на Големия шлем.“

На 24 феврураи Джокович започва участието си на турнира в Дубай, където в схемата са още Маестрото, Циципас, Роберто Баутиста Агут и Гаел Монфис.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH