През есента, в друг град или дори в зала: Плановете за преместване на турнира в Рим

През есента, в друг град или дори в зала: Плановете за преместване на турнира в Рим

Президентът на Италианската тенис федерация Анджело Бинаги отново говори пред медиите в страната за евентуалното преместване в календара на турнира в Рим. По план той трябваше да се проведе от 10 до 17 май, но това няма как да се случи заради пандемията от коронавируса, която преустанови всички тенис турнири минимум до 13 юли.

Затова основният приоритет на организаторите е да отложат Internazionali BNL d’Italia за септември или октомври, около новите дати на Ролан Гарос. Съществуват варианти турнирът да се проведе в друг град или дори в зала.

„Има добри изгледи Мастърсът в Рим да се проведе през 2020“, каза Бинаги, цитиран от ubitennis.net и Sky Italia. „Поддържаме връзка с ATP. Тенисът има късмет, че не е контактен спорт и се играе на открито. Това означава, че ще можем да насрочим Мастърс турнирите, когато проблемите бъдат решени“.

„Целта ни е да проведем Мастърса в Рим между септември и октомври, преди или след Ролан Гарос“, каза президентът на Италианската тенис федерация. Датите на French Open бяха променени и той ще се проведе в периода 20 септември – 4 октомври.

Rome

„Разбира се, искаме надпреварата да се проведе в Рим, но сме склонни да я организираме където и да е, на всяко място и на всяка настилка. Всички турнири на клей трябва да се пренасрочат за един и същи период. Отворени сме към вариант да проведем надпреварата в Римв в зала. Това няма да е първият път, в който турнирът се провежда на друго място. Никола Пиетранджели спечели Internazionali d’Italia в Торино през 1961. Но нашият приоритет е септември-октомври. Този период може да бъде по-добър от май, когато по принцип се провежда надпреварата“, каза Бинаги.

Турнирът в Рим е от категория Мастърс при мъжете и Premier при дамите. Миналия сезон шампион стана Рафаел Надал, след като надделя над големия си съперник Новак Джокович с 6-0 4-6 6-1 и триумфира с първи трофей за кампанията. При жените надпреварата спечели Каролина Плишкова, която се справи с Джоана Конта на финала след 6-3 6-4.

Решението, което трябва да вземат Анджело Бинаги и останалите членове на Италианската тенис федерация, е повече от сложно, тъй като календарът ще е много сгъстен след подновяването на Тура. На фона на общите решения, организаторите на Ролан Гарос за по-малко от денонощие генерираха върху себе си огромно количество критики. Това стана факт, след като обявиха, че турнирът ще се проведе през есента. Комюникето на Френската тенис федерация внесе огромен смут в ATP и WTA, след като се оказа, че изобщо не е било съгласувано.

Иначе от турнирите в Монте Карло и Барселона, които също са част от традиционното турне на клей преди Ролан Гарос, обявиха, че няма да провеждат събитията тази година – следващите им издания ще са през 2021 г.

Rome

В Италия са починали над 19 000 души вследствие на Covid-19, а общият брой на случаите е повече от 152 хиляди. Излекуваните са малко повече от 32 500.

Що се отнася до статистиката в световен мащаб, заболелите са над 1,7 млн., жертвите – повече от 109 000, а излекуваните са над 405 хиляди.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH