Да коментираме и споделяме всичко, което ни интересува

Да коментираме и споделяме всичко, което ни интересува

Тенисът стана позволен по много места в света, включително и България, а демонстративните турнири започнаха да се множат. Започнаха да се появяват надпревари, които да ни подготвят за завръщането официалните турнири, като вече имахме възможността да гледаме състезание на ниво топ 100 при мъжете.

Григор Димитров ще играе в Белград и Задар на мини тура Adria Tour – демонстративни надпревари, организирани от Новак Джокович. Това стана ясно от специална пресконференция на световния №1 в понеделник, на която се разбра още, че в турнирите се включва и Александър Зверев.

По първоначална информация – първата ракета на България ще се състезава на 13/14 юни в Белград (Сърбия) и 20/21 юни в Задар (Хърватия). Останалите дати, които Джокович е обявил към момента, са 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в Баня Лука, Босна и Херцеговина, но днес каза, че тези две опции остават под въпросителна – още не е ясно дали ще може да се играе там. Все още се очаква допълнителна информация за съперниците на Григор, както и официално потвърждение на датите. Всички мачове ще се играят на клей.

GrigorDimitrov29

Доминик Тийм ще бъде домакин на демонстративна надпревара в Кицбюел от 7 до 11 юли, която ще се проведе с „ограничен брой зрители“, съобщиха организаторите, цитирани от AP. Турнирът ще се проведе на клей, а към трикратният финалист от Големия шлем се присъединява Гаел Монфис.

Поредният турнир ще се проведе в Берлин от 13 до 19 юли. Той ще бъде разделен на две части – на трева и хард, като ще участват 6 мъже и 6 жени. Роджър Федерер не е сред обявените имена, но към 20-кратния шампион от Големия шлем има отправена покана и се чака решението му, съобщи Bild.

Схемата за демо надпреварата „Bett1ACES“ е звездна – Доминик Тийм, Александър Зверев, Ник Кирьос и Яник Синер са потвърдените представителите при мъжете, а при дамите ще гледаме със сигурност Елина Свитолина, Кики Бертенс, Юлия Гьоргес и Андреа Петкович.

Roger Federer

Продължаваме да следим темите, бъдете с нас, за да ги коментираме заедно.

Коментирайте и споделяйте нещата, които ви интересуват. Новини от тениса, интересни истории и анализи, какво ви липсва в ежедневието и как се разнообразявате; какво четете и гледате; какъв искате да е светът, след като пандемията е победена.

Междувременно, след като TennisKafe.com ви представи рубриката „Властелините на Големия шлем“, започнахме и поредицата „Легендите от миналото“. В нея ви връщаме най-вече в миналия век, за да си спомним някои от най-големите съперничества. 

Започнахме и рубриката „Да си припомним“, в която ще ви върнем на някои от най-епичните тенис мачове. Кой е вашият любим? Защо?


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH