Тони Надал: Рафа никога не е чупил ракета

Тони Надал: Рафа никога не е чупил ракета

Много тенисисти, които в зрелите си години демонстрират спокойствие и умереност на корта, са били доста буийни като младежи. Според Тони Надал обаче случаят с племенника му Рафаел е по-различен.

„Чичо Тони“ споделя, че дори в детските си години рекордьорът по титли на Ролан Гарос рядко е изпускал нервите си на корта, а чупенето на ракети е било нещо немислимо. „Рафа никога не е чупил ракета. Той беше много добре възпитано и образовано дете, което се държеше съвсем нормално. Не беше само той, в тениса има много като него“.

toni-nadal-rafa_3

„Въпреки това в нашия спорт не са никак много хората, които не са счупили нито една ракета през живота си“ продължава Надал. „Когато някой направи нещо подобно това не означава непременно, че е лош или невъзпитан човек. Просто е изгубил контрол за момент, случва се. С Рафа обаче сме говорили много за това, защото той трябваше да бъде подготвен за всяка ситуация, особено за трудните. Бях строг с него, но той знаеше, че го правя за негово добро“ разказва още бившият треньор на Рафаел Надал.

Тони спечели 16 титли от Големия плем като треньор на Рафаел Надал, като доскоро това го правеше най-успешния треньор в историята на тениса по този показател. Рекордът му обаче бе подобрен на тазгодишния Australian Open от Мариян Вайда, който записа 17-а титла от Шлема като треньор на Новак Джокович.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH