Осака отстрани Контавейт в зрелищен мач и намери място на 1/2-финалите в Ню Йорк

Осака отстрани Контавейт в зрелищен мач и намери място на 1/2-финалите в Ню Йорк

Western & Southern Open, 1/4-финал

Наоми Осака – Анет Контавейт 4-6, 6-2, 7-5

Мачът започна по-добре за Осака, която поведе с 2-1. Контавейт обаче бе първата, която стигна до пробив. Естонката спечели три поредни гейма и поведе с 4-2, като това се оказа повратният момент в сета. Контавейт успя да поддържа тази разлика до края на сета, като приключи частта още с първия си сетпойнт.

Контавейт пренесе силното си представяне и в началото на втория сет, като веднага осъществи пробив и поведе с 2-0. От този момент нататък обаче Осака бе пълна господарка на корта. Японката не даде нито един гейм на съперничката си до края на сета, като спечели частта с 6-2.

Заключителният сет започна шеметно за Осака, която веднага взе нещата под контрол и поведе с 3-0. Двете съпернички си размениха по още един гейм, след което Контавейт също направи серия от три поредни гейма и изравни резултата.

След по още един разменен гейм дойде моментът за решителния удар на Осака. Бившата лидерка в ранглистата спечели гейм на нула, а в 12-ия гейм реализира втория си мачпойнт, като по този начин се класира за полуфиналите.

В следващата фаза шампионката на US Open за 2018 г. ще се изправи срещу Елизе Мертенс, като мачът е очакван с огромен интерес заради силната форма, която и двете демонстрират от началото на турнира.

TennisKafe.com

 


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH