Новак Джокович за сравненията с Федерер и Надал: Оставям това на другите

Новак Джокович за сравненията с Федерер и Надал: Оставям това на другите

Световният №1 Новак Джокович заяви, че не се интересува от големия дебат за званието „Най-великият в историята“. На официалната си пресконференция преди старта на турнира от веригата ATP 500 във Виена сърбинът сподели, че голямата цел пред него в момента е да завърши годината като лидер в ранглистата.

„Оставям сравненията между мен, Надал и Федерер на другите. Не съм аз човекът, който трябва да отсъди в този случай. В момента се опитвам да задържа първото място в ранглистата. Сампрас беше моят идол, когато бях малък, и би било невероятно да изравня рекорда му“ сподели Джокович, който се стреми да завърши годината като №1 за шести път в кариерата си.

В името на тази цел сърбинът реши да пропусне Мастърса в Париж, където именно той е настоящият носител на титлата, и да предпочете турнира във Виена. В австрийската столица Джокера ще се нуждае от само две победи, за да си гарантира първото място в ранглистата до края на годината.

В случай, че не бъде изместен от първата позиция, през март Джокович ще подобри рекорда на Роджър Федерер от 319 седмици на върха на ранглистата. „Надявам се да подобря рекорда през март, но всичко може да се случи“ отговори сърбинът на въпрос относно тази статистика.

Първият съперник на Джокович във Виена ще бъде неговият сънародник Филип Краинович, а при евентуална победа Джокера ще се изправи срещу победителя от мача между Борна Чорич и Тейлър Фриц във втория кръг на надпреварата.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH