Даниил Медведев след титлата в Париж: Невероятно е, много съм щастлив

Даниил Медведев след титлата в Париж: Невероятно е, много съм щастлив

Даниил Медведев не скри радостта си след триумфа на Мастърс турнира в Париж. Световният №5 спечели първата си титла в турнира, след като на финала записа победа в три сета над друг играч от Топ 10 – Александър Зверев. Това бе трети Мастърс трофей в кариерата на Медведев след неговите титли в Синсинати и Шанхай.

„Невероятно е, много съм щастлив. Може да не го показвам след мачовете, но наистина съм радостен, когато печеля. Преди турнира не бях в най-добрата си форма. Играех прилично и не бях стигал до финал от началото на годината. Постоянно се оплаквах на жена си. Казвах ѝ „Господи, не съм на нивото, което е необходимо. Дори не съм достигал до финал. Играя толкова зле!“. Но ето, че в края на годината съм шампион на Мастърса в Париж – един турнир, който обожавам“ сподели руснакът в интервюто си след мача.

Paris_2020_Daniil Medvedev

С днешния си успех Медведев стана и четвъртият руснак, триумфирал на Мастърса в Париж. Преди него това са постигали Марат Сафин, Николай Давиденко и Карен Хачанов.

„Играх много силно през целия турнир, но най-вече днес. След първия сет щеше да е много лесно да се откажа, защото Саша сервираше чудесно и като цяло играеше много добре. Но въпреки това продължих да се боря и от един момент нататък започнах постепенно да вдигам нивото си и да го притискам все повече. За щастие, това свърши работа и наруши игровия му ритъм“ каза още първата ракета на Русия.

След силното си представяне във френската столица Медведев със сигурност ще бъде сред фаворитите на предстоящите финали на ATP, които ще се проведат в Лондон от 15 до 22 ноември. Спечелената титла в „Берси“ ще донесе на руснака 1000 точки за световната ранглиста, както и 225 210 евро от наградния фонд на турнира. Така при утрешното обновяване на подреждането Медведев ще изпревари Роджър Федерер и ще стане №4 в света, като по този начин ще изравни най-доброто си класиране до момента.

 TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH