Иво Карлович с първа победа от година и нови рекорди

Иво Карлович с първа победа от година и нови рекорди

По-малко от 2 месеца преди 42-ия си рожден ден Иво Карлович отново е победител в АТР тура. В мач от първия кръг на АТР 250 турнира в Делрей Бийч хърватинът победи испанеца Пабло Андухар след 6-3, 5-7, 6-4.

През миналата година Карлович записа едва една победа на ниво АТР – в първи кръг на Australian Open срещу Вашек Поспишил. Близо 12 месеца по-късно обаче отново има успех в тура, с което подобри и поредни собствени рекорди като най-възрастен тенисист с победа в АТР от 1995 година насам, когато 42-годишният Джими Конърс печели мач в Хале. Доктор Иво вече е и четвърти по отношение на разликата между първата и последната си АТР победа (21 години) след Конърс, Роджър Федерер и Томи Хаас.

Делрей Бийч винаги е бил любим турнир за хърватина, който го спечели през 2015-а, а през тази година дори взе любопитното решение да играе тук вместо на квалификациите за Australian Open. Решението обаче не изглежда толкова странно след успеха, дошъл след подобрен негов рекорд за асове в един мач от тази надпревара – 27. Очаквано началният удар бе ключът към успеха, макар и в хода на мача нито един от двамата да не бе особено убедителен в своите подавания.

Първата част бе решена с единствен пробив за 5-3, но Андухар успя да отвърне във втората част, когато постигна рибрейк за 1-2, а след това играеше по-силно от съперника си. Това доведе и до пробив в последния възможен момент за 7-5.

Карлович трябваше да отразява шанс за пробив в първия си сервис гейм на решителния сет, но се измъкна, а след това отново намери ритъм на сервис, което направи пробива при 3-2 напълно достатъчен за успеха.

https://twitter.com/TennisTV/status/1347717433520517121

Във втори кръг хърватинът ще срещне еквадореца Роберт Кирос, който победи Ноа Рубин със 7-6(1), 6-3.

Друг бивш шампион в Делрей Бийч в лицето на Франсис Тиафо също е в следващия етап след 6-3, 6-4 над сънародника си Доналд Йънг. За него следва среща с друг американец – Бьорн Фратанджело, победил Кевин Кинг с 6-2, 6-2.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH