Циципас мина лесно през Симон в първи кръг на АО

Циципас мина лесно през Симон в първи кръг на АО

Australian Open, първи кръг

Стефанос Циципас – Жил Симон 6-1, 6-2, 6-1

Световният №6 Стефанос Циципас записа убедителна победа в три сета над Жил Симон на старта на Australian Open. Първата ракета на Гърция не остави никакво съмнение в превъзходството си и елиминира французина след час и половина игра.

Във втори кръг Циципас ще се изправи срещу участващия с уайлд кард Танаси Кокинакис.

Превъзходството на Циципас бе най-сериозно по отношение на спечелените на втори сервис точки. Гъркът записа 74% успевамост по този показател, докато Симон регистрира незавидните 17%. Освен това полуфиналистът в турнира за 2019 г. реализира седем от десетте си точки за пробив, а в същото време Симон нито веднъж не достигна до брейкпойнт.

Мачът започна отлично за Циципас, който в първите три гейма даде само две точки на своя опонент и натрупа комфортна преднина от 3-0 преди първата почивка в мача. Веднага след нея гъркът за втори път проби сервиса на Симон, след което увеличи преднината си на 5-0. Французинът записа почетен гейм, но това изобщо не наруши ритъма на Циципас, който спечели безпроблемно първата част с 6-1.

Симон поведе в началото на втория сет, но надеждите му за обрат в мача бяха разбити много бързо от полуфиналиста на Ролан Гарос. Циципас отново показа най-добрата си игра и спечели пет поредни гейма, с което на практика уби интригата в сета. Симон намали резултата на 5-2, но след това гъркът приключи сета с гейм на нула.

Циципас продължи силната си серия и в началото на третия сет поведе с 2-0 след ранен пробив. Симон редуцира пасива си като спечели третия гейм, но това бе последният позитивен момент за него в днешния мач. Циципас успя сравнително лесно да спечели оставащите четири гейма и по този начин надделя категорично над опитния французин с 6-1, 6-2, 6-1.

„Не знам какво да кажа. Не очаквах да спечеля толкова лесно. Нека бъдем честни. О, Боже, имам чувството, че се вече се издъних“ каза Циципас, след като част от феновете на корта изразиха неодобрението си от думите му по време на интервюто след мача. „Мисля, че играх много добре от началото до края. Не знам каква беше неговата тактика но… Мога просто да си тръгна, ако искате“ добави гъркът с усмивка след нови неодобрителни възгласи от трибуните. „Това беше последното нещо, което очаквах – да играя на „Род Лейвър“ и всички да ми се смеят“ каза още Циципас.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1359143973403713537

„Изиграх много силен мач. Не искам да давам оценки на това как е ограл опонентът ми, но смятам, че аз свърших своята работа доста добре. Играта ми беше много добре балансирана от началото до края. Установих контрол над мача и това ми даде огромно самочувствие. Успях да направя така, че да диктувам темпото и да си създавам възможности с форхенда, а от време на време и с бекхенда си“ коментира шампионът от Финалите на ATP за 2019 г. в интервю за Евроспорт малко по-късно.

„Справях се добре при подаванията си, така че трудната част бяха геймовете, в които посрещах. Изпълних всичко, което бях заложил като тактически план – бях агресивен, излизах често на мрежата, където спечелих доста точки. За мен това беше един комплексен и много добре проведен мач“ добави Циципас.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH