Корда вгорчи завръщането на Цонга в Монпелие

Корда вгорчи завръщането на Цонга в Монпелие

Open Sud de France (Монпелие), първи кръг

Себастиан Корда – Жо-Вилфред Цонга 6-4, 6-2

Световният №92 Себастиан Корда победи Жо-Вилфред Цонга в първи кръг на ATP 250 турнира в Монпелие. Това бе първи професионален мач за Цонга от повече от година насам, но той не успя да отбележи триумфално завръщането си в тура и да запише успех на родна земя. Последният турнир, на който французинът бе записал участие, беше миналогодишният Australian Open, когато се оттегли заради контузия още в първи кръг.

Във втори кръг Корда ще се изправи срещу седмия в схемата Лоренцо Сонего, който елиминира друг представител на домакините – участващия с уайлд кард Юго Гастон.

Американецът бе значително по-ефективен от своя опонент по отношение на спечелените както на първи (87%:69%), така и на втори сервис точки (75%:42%). Корда реализира три от шестте си брейкпойнта (50%), докато Цонга не оползотвори нито една от двете си възможности за пробив.

Мачът започна много равностойно, като и двамата опоненти спечелиха първите си три сервис гейма. Цонга отново излезе напред в резултата при 4-3, но след това Корда изигра най-силния си период в мача. Американецът записа два поредни гейма на нула, след което спечели сравнително лесно и десетия, като по този начин се наложи с 6-4 в първия сет.

Двамата си размениха по един гейм в началото на втората част, а в маратонския трети, продължил почти 10 минути, Корда пропусна точка за пробив и позволи на Цонга отново да поведе. Веднага след това обаче ролите се размениха и французинът пропиля два брейкпойнта и неговият опонент възстанови равенството при 2-2.

В петия гейм Корда пропусна още два брейкпойнта, но малко след това успя при третия си опит и реализира първия пробив в мача, след което увеличи преднината си на 4-2 като записа нов гейм на нула.

Американецът продължи да доминира и отново проби сервиса на Цонга, след което спечели и осмия гейм на нула, оформяйки крайното 6-4, 6-2 в своя полза след 1 час и 13 минути игра.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH