Лазаров елиминира третия поставен на турнира в Пореч

Лазаров елиминира третия поставен на турнира в Пореч

ITF M15, Пореч (Хърватия), първи кръг

Александър Лазаров – Вацлав Шафранек 7-5, 6-4

Александър Лазаров се класира за втория кръг на турнира на ITF в хърватския град Пореч след победа в два сета над намиращия се на 349-о място в ранглистата Вацлав Шафранек. Макар да бе изправен срещу много по-високо ранкиран тенисист, Лазаров не отстъпваше по нищо на поставения под №3 в схемата чех и заслужи мястото си в следващата фаза.

Там българинът ще се изправи срещу победителя от мача между Никита Мащаков (№618 в световната ранглиста) и Гергели Мадараж (№825).

Лазаров бе значително по-агресивен на сервис и записа повече асове от своя опонент (4-1), но и направи повече двойни грешки (4-0). Четвъртата ни ракета отстъпваше при спечелените на първи сервис точки (23-31), но за сметка на това бе по-успешен на втори (15-9), както и на ретур (30-21). Лазаров реализира четири от седемте си точки за пробив (57%), докато Шафранек оползотвори два от трите брейкпойнта, до които достигна (67%).

Шафранек на два пъти взе преднина в началото на мача, но Лазаров бе този, който реализира първия пробив и поведе с 3-2. Чехът обаче осъществи обрат като записа два поредни гейма на нула. Ситуацията бе трудна за Лазаров, но той се измъкна от нея по най-добрия начин – с нов пробив, след който резултатът стана 5-4 в полза на софиянеца. Шафранек възстанови равенството, но след това българинът отново успя да спечели два поредни гейма и по този начин надделя със 7-5 в оспорвания първи сет.

Втората част започна по аналогичен на първата начин. Шафранек на два пъти излезе напред в резултата, но след това Лазаров успя да пробие и взе инициативата, повеждайки с 4-2. Чехът намали резултата с гейм на нула, но Лазаров бързо прекрати устрема му и се доближи само на гейм от победата. Шафранек не се предаде и намали на 5-4 след като изоставаше с 0-30 в деветия гейм, но Лазаров не позволи на опонента си да застраши по-сериозно водачеството му и триумфира със 7-5, 6-4 след час и половина игра.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH