Зверев: Опитвам се да не мисля за турнирите от Големия шлем

Зверев: Опитвам се да не мисля за турнирите от Големия шлем

Световният №7 Александър Зверев заяви, че е по-мотивиран от всякога да спечели първата си титла от Големия шлем през този сезон. Миналата година германецът бе само на две точки от трофея на US Open, но отстъпи пред Доминик Тийм. В същото време обаче Зверев заяви, че в момента основните му приоритети са други.

„До известна степен поражението в Ню Йорк ме мотивира още повече. На US Open бях на две точки от това да спечеля първата си титла от Големия шлем, но в крайна сметка не успях. Тази година обаче съм по-мотивиран от всякога да играя добре и да печеля. Опитвам се да подобря всеки един аспект от играта си, за да имам възможно най-големи шансове да побеждавам. Чувствам, че осъществявам прогрес“ каза Зверев на пресконференцията преди началото на Miami Open.

Миналата седмица Зверев демонстрира чудесна форма на турнира в Акапулко, където спечели титлата след драматична победа над Стефанос Циципас на финала. Първата ракета на Германия сподели, че няма предпочитания относно това кой от „мейджър“ турнирите би искал да спечели първо.

„Бих искал да ги спечеля всичките, но се чувствам най-комфортно на хард и клей“ разкри Зверев. Шампионът от Финалите на ATP за 2018 г. обаче не мисли твърде напред в бъдещето.

„Концентриран съм върху следващите няколко седмици. В момента се опитвам да не мисля за турнирите от Големия шлем, тъй като те все още са далеч. Преди това има четири Мастърс турнира, както и още няколко големи надпревари. Сега мисля само за тези турнири, тъй като планирам да участвам в тях и искам да се представя добре“ завърши Зверев.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH