Матео Беретини: Не бих помолил идола си за селфи

Матео Беретини: Не бих помолил идола си за селфи

Миналата седмица определено беше много щастлива за Матео Беретини, особено след трудния период, през който той премина. Италианецът се контузи на Australian Open и се завърна в игра едва за Мастърса в Монте Карло, където обаче отпадна още в първия си мач. На ATP 250 турнира в Белград ситуацията бе напълно различна. Поставеният под №2 Беретини победи на финала Аслан Карацев, който ден по-рано бе елиминирал Новак Джокович, и спечели своята четвърта ATP титла, като отличието бе първо за него от турнира в Щутгарт през 2019 г. насам.

Часове след триумфа в сръбската столица, световният №10 даде интервю за рубриката на ATP „Последният път“. В него италианецът разкри какво и за кого най-много обича да готви, кога славата му е помагала и дали би играл с ракета, която сам е наплел.

– Кога беше последният път, когато изпусна полет?

– Никога досега не съм изпускал полет, но няколко пъти съм бил близо и затова съм благодарен, че съм много добър спринтьор.

– Последният път, когато изгуби нещо важно?

– Преди две или три седмици си забравих телефона в едно такси и трябваше да звъня на няколко таксиметрови компании, докато успея да го открия. Описах им колата и за щастие те успяха да я намерят.

– Последният път, когато си плати, за да тренираш на корт или си купи собствени топки?

– Мисля, че беше преди няколко седмици в Бока Ратон. Купих си няколко комплекта топки, но не съм плащал за корта.

– Последният път, в който това, че си известен, ти помогна?

– В момента не е лесно да отидеш където и да е заради Covid-19, но преди време аз и мой приятел чакахме на една доста дълга опашка. Охранителите обаче ме разпознаха и ни пуснаха да минем по-бързо.

– Последният път, в който сам си наплете ракетата?

– Правех го постоянно, когато растях в Рим. Наплитането не беше никак евтино, затова си купих машина. Последният път, в който наплетох ракета, беше преди няколко седмици, отново в Рим. Не ми отнема много време. Не го правя като професионалистите, но все пак спокойно бих играл с ракета, която сам съм наплел.

– Последният път, когато готви за себе си или за някой друг?

– Обикновено го правя когато съм в Монако с приятелката ми (Айла Томлянович – бел.ред.). Готвя ѝ паста със сирене. Невероятна е и следващият път, когато сме там, ще ѝ направя отново.

– Последният път, когато срещна идола си?

– Беше преди много време. Първият път, когато срещнах Роджър Федерер, през 2015 г., беше голямо събитие за мен. Бях много притеснен и треперех. Потях се толкова много преди да започнем да тренираме. Това е страхотен спомен.

– Последният път, когато си направи селфи?

– Не съм голям почитател на селфитата, затова не бих поискал това от идола си. След полуфинала ми на US Open, актьорът Карло Вердоне, който е много известен в Италия, дойде да гледа една от тренировките ми. Тогава възнамерявах да го помоля за селфи, но той го направи пръв. Това беше много готино.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH