Пегула елиминира Осака и е на 1/8-финал в Рим

Пегула елиминира Осака и е на 1/8-финал в Рим

Internazionali BNL d’Italia, втори кръг

Джесика Пегула – Наоми Осака 7-6(2), 6-2

Световната №31 Джесика Пегула поднесе най-голямата сензация от началото на турнира в Рим, след като елиминира Наоми Осака във втори кръг на надпреварата. Четвъртфиналистката от Australian Open навакса пасив от 0-3 в първия сет, а във втория надигра убедително втората в схемата и заслужено намери място в следващата фаза. Днешната победа беше пета за американката срещу тенисистка от Топ 10 на световната ранглиста.

На 1/8-финала Пегула ще се изправи срещу победителката от мача между Дженифър Брейди и Екатерина Александрова.

Осака имаше превес по отношение на спечелените на ретур точки (30-27), но за сметка на това нейната опонентка бе значително по-резултатна на сервис (47-43). Пегула бе почти безупречна при възможностите си за пробив, реализирайки четири от пет (80%), докато Осака оползотвори само два от деветте си брейкпойнта (22%).

Осака започна много силно мача и наложи доста високо темпо, което ѝ позволи да спечели първите три гейма (два от тях на нула). След почивката обаче Пегула се съвзе от шока и заигра много по-добре, като също направи серия от три поредни спечелени гейма и изравни резултата. Впоследствие Осака си върна инициативата и поведе с 5-4, а в десетия гейм стигна до сетпойнт. Той обаче бе спасен от Пегула, която отново възстанови равенството.

Световната №2 обаче спечели подаването си на нула и направи резултата 6-5 в своя полза, след което пред нея се откриха две поредни възможности за спечелването на сета. Осака обаче отново не успя да се възползва от чудесната възможност и нейната опонентка доведе сета до тайбрек. В него Пегула поведе с 2-0, но японската тенисистка успя да върне пробива и да възстанови равенството. След това обаче американката направи много силна серия и спечели пет поредни точки, като по този начин се наложи със 7-6(2) в първия сет.

Двете си размениха по един гейм в началото на втория сет, след което Пегула осъществи пробив и поведе с 3-1. Осака намали резултата, но това се оказа последният позитивен момент за нея в мача. Пегула не позволи на настоящата шампионка на US Open и Australian Open да се надява на обрат и спечели следващите три гейма, побеждавайки една от основните фаворитки за титлата със 7-6(2), 6-2 след час и половина игра.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH