Корда елиминира Сонего и е на 1/4-финал в Парма

Корда елиминира Сонего и е на 1/4-финал в Парма

Emilia-Romagna Open, 1/8-финал

Лоренцо Сонего – Себастиан Корда 1-6, 5-7

Себастиан Корда се класира за 1/4-финалите на ATP 250 турнира в Парма след двусетов успех над поставения под №1 в схемата Лоренцо Сонего. Американецът изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и напълно заслужено елиминира третата ракета на Италия, нареждайки се сред най-добрите осем в дебютното издание на надпреварата.

Следващият опонент на Корда ще бъде Йошихито Нишиока, който по-рано днес отстрани Лоренцо Музети.

Превъзходството на американеца бе най-сериозно по отношение на спечелените на сервис точки (47-31), като освен това той имаше минимален превес и при тези на ретур (21-20). Корда беше почти безупречен при точките си за пробив, реализирайки три от четирите си брейкпойнта (75%), докато Сонего не успя да оползотвори нито една от шестте си възможности.

Световният №63 пое контрола върху мача още от самото начало, като в първите три гейма даде само две точки на Сонего. Впоследствие Корда записа нов пробив и увеличи преднината си, а в петия гейм успя да отрази цели пет брейкпойнта на своя опонент, преди в крайна сметка да успее да се наложи и да поведе с 5-0. Сонего успя да прекъсне серията на младия си опонент с гейм на нула, но Корда върна жеста и така спечели убедително сета с 6-1.

Втората част бе значително по-оспорвана, като Сонего на пет пъти поведе в геймовете, но Корда не му позволи да пробие и неизменно успяваше да изравни. Италианецът стигна до сетбол при 5-4, но не успя да се възползва от възможността. В единадесетия гейм Корда осъществи пробив, който се оказа единственият в сета и по този начин триумфира с 6-1, 7-5 след час и половина на корта.

Всички резултати от днешния ден на турнира в Парма:

Ян-Ленард Щруф – Флавио Коболи 6-4, 4-6, 7-6(2)

Норберт Гомбос – Алберт Рамос Виньолас 6-3, 6-7(4), 6-2

Ришар Гаске – Педро Мартинес 6-3, 3-6, 6-3

Жауме Мунар – Беноа Пер 7-5, 3-1 (отк. Пер)

Аляж Бедене – Марко Чекинато 5-7, 2-6

Иржи Весели – Томи Пол 7-6(3), 6-7(5), 3-6

Лоренцо Музети – Йошихито Нишиока 3-6, 2-6

Лоренцо Сонего – Себастиан Корда 1-6, 5-7

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH