Електрическа мобилност от PEUGEOT на Ролан Гарос 2021

Електрическа мобилност от PEUGEOT на Ролан Гарос 2021

Като дългогодишен официален партньор на Откритото първенство на Франция по тенис за 38-ма поредна година, Peugeot ще осигури транспорт за играчите, VIP гостите и официалните лица с автопарк от 100% електрически автомобили за първи път през 2021 година. Peugeot прави Откритото първенство на Франция първото спортно събитие по рода си в света, свързвано с напълно електрифицирана мобилност.

Две трети от автомобилния парк от 162 автомобила Peugeot на Ролан Гарос се състои от plug-in хибридни модели и една трета от изцяло електрически модели. Автопаркът има изключително нисък въглероден отпечатък: средните емисии на CO2 от един автомобил, само 22,7 г/км, са 7,5 пъти по-ниски, отколкото през 2019 г.

Това значително намаляване на емисиите показва желанието на Peugeot да допринесе за опазване качеството на въздуха в района Порт д’Отьой. Това демонстрира и богатството на гамата на Peugeot по отношение на екологично отговорни превозни средства с ниски емисии на CO2 .

Турнирът от Големия шлем в Париж ще бъде също възможност за Peugeot да покаже пред камерите и глобалната аудитория новата идентичност на марката, която се характеризира с ново лого, както и новият 508 Peugeot Sport Engineered.

Новак Джокович, номер 1 в сетовния тенис и посланик на Peugeot ще носи името на марката върху фланелката си по време на мачовете си на клей кортовете на Ролан Гарос.

За първи път Peugeot разгръща 100% екологичен автопарк на Ролан Гарос

Този 100% електрифициран автопарк е напълно в съответствие с енергийния преход на марката, която се гордее, че е партньор на екологично отговорната мобилност на Ролан Гарос.

„Гамата от 100% електрически автомобили, които предоставяме за организацията на турнира Ролан Гарос, показва споделения ни интерес да инвестираме категорично в енергийния преход“, казва Линда Джаксън, Главен изпълнителен директор на Peugeot. „За две години Peugeot драстично ускори лансирането на автомобили с ниски и нулеви емисии. До края на тази година 70% от автомобилите в нашата гама ще бъдат електрифицирани. А до 2025 г. цялата автомобилна гама на Peugeot ще бъде електрифицирана.“

„Френската федерация по тенис постави устойчивото развитие в основата на стратегията си, а турнирът Ролан Гарос е най-престижната ѝ витрина. За нас е важно да направим нашия подход видим. Автопаркът от 162 електрически автомобила, които Peugeot предоставя на турнира, е забележителен и приятен принос към усилията ни по отношение на екологичната отговорност“, казва Жил Моретон, президент на Френската федерация по тенис.

Автопаркът от 162 автомобила, които се предоставят за транспортиране на играчите, VIP гостите и официалните лица, се състои от 6 електрифицирани модела от гамата на Peugeot:

Новият 508 Peugeot Sport Engineered е идеалният пример за експертния опит на инженерите от Peugeot Sport. С електрифицираната си система за задвижване на всички колела и plug-in бензиновия/хибриден агрегат с комбинирана мощност от 360 к.с., той е най-мощният сериен автомобил, създаден досега от Peugeot. Той задава стандарта за нова истинска и отговорна динамика: нео-динамика. 508 Peugeot Sport Engineered е с изключително ниски нива на емисии, тъй като е сертифициран съгласно протокола WLTP с 46 г/км CO2, еквивалентни на разход на гориво от 2,03 л/100 км.

Peugeot 508 Hybrid предлага Plug-In Hybrid силов агрегат с комбинирана мощност 225 к.с./165 kW и емисии на CO₂ на най-високо ниво: PEUGEOT 508 HYBRID е одобрен с 29 г/км CO₂ (1,3 л/100 км) и предлага пробег от 54 км в 100% електрически режим (протокол WLTP).

Peugeot 3008 GT Hybrid 225 e-EAT8 комбинира двигател PureTech с мощност 180 к.с. (или 132 kW) с електрически двигател с мощност 110 к.с. (или 80 kW) в съчетание с 8-степенна автоматична скоростна кутия e-EAT8. Той е сертифициран с 30 г/км CO2 и предлага до 56 км 100% електрически пробег (WLTP).

Peugeot e-2008 е първият 100% електрически SUV, произведен от Peugeot. Той предлага достъп до нов свят на емоции. Самоуверени възможности на високо ниво се комбинират с нулеви шумове и пълна липса на вибрации, без никакви емисии на CO2.

Peugeot e-TRAVELLER със своя 100% електрически двигател е партньор в мобилността за професионални и лични пътувания. Неговият двигател осигурява максимална мощност от 136 к.с./100 kW и максимален въртящ момент от 260 Нм, наличен от момента на стартиране за незабавна реакция, без вибрации, без шум, без смяна на предавките, без миризми, и, разбира се, без емисии на CO2. Peugeot e-TRAVELLER се предлага с 2 различни нива на оборудване, предлагайки до 330 км пробег съгласно сертификационния цикъл WLTP. Наличен в разнообразни конфигурации, адаптирани към пътническия транспорт, с елегантен стил, без компромис с производителността и осигуряващ достъп до централните градски части с най-големи ограничения по отношение на емисиите, PEUGEOT e-Traveller предлага изискана интериорна среда.

Peugeot e-EXPERT, избран за Международен ван на годината 2021, е 100% електрически компактен ван. Така той има достъп до най-защитените централни градски части без ограничения. Предлагат се две нива на пробег, благодарение на литиево-йонната батерия с капацитет 50 kWh или 75 kWh.

Всички автомобили в автопарка носят логото на Ролан Гарос, новото лого на Peugeot – герба, представляващ лъвска глава на черен фон – и надписа „Официален партньор“. Стикерът на задното им стъкло също е покана за участие в енергийния преход, тъй като гласи „Move to electric“ (Премини на електрически).

Новата идентичност на Peugeot е в основата на плана

На 25 февруари 2021 г. PEUGEOT представи новата идентичност на Марката, представляваща лъвска глава на черен фон. Турнирът Ролан Гарос ще бъде първото глобално събитие, на което марката ще представи новото си лого пред възможно най-широката аудитория на панелите на кортовете.

„Peugeot свързва собствените си ценности – съвършенство, привлекателност и емоция – със света на тениса от почти четири десетилетия. Особено сме горди и щастливи да представим новото лого на Peugeot на стотици милиони телевизионни зрители от всички континенти по време на турнира Ролан Гарос“ – Линда Джаксън, Главен изпълнителен директор на Peugeot.

Международният посланик на марката, световен играч номер 1 на ATP Новак Джокович, също ще носи герба на Peugeot на кортовете на Ролан Гарос. Той ще бъде и основното лице на рекламната кампания за 508 Peugeot Sport Engineered, която ще започне да излъчва в началото на турнира.

Отговорно представяне на подиума с новия 508 Peugeot Sport Engineered

Като част от партньорството с Ролан Гарос, Peugeot ще покаже новата версия 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED във версия SW (комби) на специален подиум за публиката по време на турнира.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH