Лазаров на четвъртфинал в Скопие след успех за 60 минути

Лазаров на четвъртфинал в Скопие след успех за 60 минути

M15 Скопие, втори кръг

Александър Лазаров – Адмир Календер 6-1, 6-3

Александър Лазаров се класира за четвъртфиналите на ITF турнира в Скопие с награден фонд 15 хиляди долара. В мач от втория кръг ракета №4 на България победи хърватския квалификант Адмир Календер (№1707) след 6-1, 6-3 за точно 60 минути игра.

Лазаров поддържаше отлично ниво на сервис, като в хода на мача даде едва един брейкбол на съперника си, а в същото време реализира четири от седемте си брейкбола. В един момент световният №556 дори записа серия от 14 поредни разигравания.

В следващия кръг 23-годишният българин ще срещне чеха Далибор Свърчина, който продължи напред, след като при 3-2 в първия сет поставеният под №4 Бастиан Мала се отказа от участието си в мача. 18-годишният Свърчина е №746 в света, а миналата седмица спечели турнир с награден фонд 25 хиляди долара в родината си.

За Лазаров това е трети пореден турнир, на който достига поне до четвъртфинал. Най-доброто му постижение през сезона бе полуфиналът в Йерусалим в средата на май, когато заради контузия се отказа при 0-6, 0-2 срещу Зейн Хан.

В същото време в Ираклион Александър Донски загуби във втори кръг от Рийз Столдър (№1002) след 3-6, 6-3, 4-6.

Поражение регистрира и Изабелла Шиникова на W25 турнира на клей в италианския град Градо. Поставената под №7 българка взе само два гейма срещу италианката Лучия Бронзети (№284) – 1-6, 1-6.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH