Федерер: Оже-Алиасим игра по-добре, нагласата ми не беше правилна

Федерер: Оже-Алиасим игра по-добре, нагласата ми не беше правилна

Тазгодишното издание на турнира в Хале приключи по разочароващ начин за Роджър Федерер. Швейцарецът не криеше амбициите си за 11-а титла в надпреварата, но отпадна още във втори кръг след загуба от Феликс Оже-Алиасим. По време на третия сет Маестрото показа сериозни признаци на раздразнение и разочарование, а след мача направи нещо нетипично за себе си и отложи пресконференцията си с два часа и половина. Федерер обаче даде обяснение за постъпката си.

„Имах нужда от повече време, за да премисля случилото се в третия сет. Бях много разочарован от начина, по който приключи мачът. Чувствах се по същия начин и в Женева. Не знаех какво да кажа и как да коментирам двубоя“ – сподели световният №8.

„Извлякох много полезна информация от мачовете ми на Ролан Гарос. Преходът между настилките не е никак лесен. Освен това Феликс е страхотен тенисист и игра по-добре от мен“ – каза още Федерер.

Швейцарецът разкри, че когато мачът е започнал да се развива неблагоприятно за него, се е поддал на негативните емоции и именно това е основната причина за представянето му.

„Нагласата ми не беше правилна. Бях разочарован от начина, по който се чувствах на корта и заради това, че не играех добре. Опитвах се да отигравам всяка точка по възможно най-добрия начин, но с напредването на мача все повече осъзнавах, че това просто не е моят ден. Нямаше какво да направя. Започнах да изпитвам доста негативни емоции, което не е обичайно за мен. Не се гордея с това“ – коментира носителят на 20 титли от Големия шлем.

Въпреки резултата от сблъсъка с младия канадец обаче, Федерер все още е оптимист за предстоящия Уимбълдън. „Ако погледнете 1500-те мача, които съм изиграл в кариерата си досега, ще видите, че и преди съм бил в подобна ситуация. Хубавото е, че сега съм сигурен, че това няма да ми се случи отново следващия път, когато съм на корта. Исках да разбера защо се чувствам по този начин и точно затова отложих разговора си с медиите. Говорих с Иван Любичич и двамата изяснихме нещата. Трябва да бъда позитивен и да гледам смело напред към следващата цел, която е Уимбълдън“ – каза бившият №1 в света.

В хода на третия сет Федерер се движеше все по-малко по корта и по тази причина той бе попитан дали не е направил крачка назад по отношение на физическата си подготовка. „Рехабилитационният процес беше огромно предизвикателство за мен. Всеки, който е претърпявал няколко операции, знае за какво говоря. Нещата вече не са лесни и това ме притеснява най-много“ – завърши осемкратният шампион на Уимбълдън.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH