Алекс Лазаров допусна обрат от Копил в Яш

Алекс Лазаров допусна обрат от Копил в Яш

Александър Лазаров спечели сет, но в крайна сметка допусна обрат с 6-3, 3-6, 2-6 срещу бившия №56 в света Мариус Копил на Чалънджъра в Яш.

В румънския град ракета №4 на България за първи път успя да преодолее квалификациите на турнир от такъв ранг, а срещу бившия финалист от Sofia Open не бе далеч и от първата си победа.

30-годишният представител на домакините все пак успя да повиши успеваемостта си на сервис от началото на втория сет и това бе ключово за обрата.

Мачът противопостави съперници с разлика в ранкинга от над 300 позиции, но Лазаров демонстрира, че може да бъде напълно равностоен на тенисист с доста победи в АТР тура, като завърши мача с над 50% спечелени точки и на първи, и на втори сервис и реализирани 3 от 6 възможности за пробив.

С победите в квалификациите българинът си гарантира скок от около 15 позиции в ранглистата, което ще му осигури приближаване до топ 500. Родните представители в турнира остават двама, след като Адриан Андреев и Димитър Кузманов спечелиха мачовете си от първи кръг.

Двубоят между Лазаров и румънеца започна с пробив за Копил в третия гейм, но последва серия от четири поредни гейма за световния №534, който действаше отлично на втори сервис на съперника си. Сетът дори можеше да приключи с трети пробив, но Копил отрази два сетбола преди Лазаров да реализира първия на собственото си подаване.

Във втората част Копил продължи да има проблеми с пласирането на първия си сервис, но за сметка на това стабилизира играта на втори. Това доведе до сет, в който той не даде нито един шанс за пробив на съперника си като в същото време реализира единствения в частта за 4-2.

Решителният сет започна с размяна на пробиви, но от 2-1 за съперника Копил пое контрола. Грешките на Лазаров зачестиха и доведоха до пробив на 0 за 2-3, след което още един за 2-5 реши изхода на срещата. Българинът все пак имаше брейкбол в осмия гейм, но той бе спасен, след което 30-годишният му съперник реализира втория си мачбол.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH