Макенроу: Ще бъде изненада, ако Джокович не спечели 25 титли от Големия шлем

Макенроу: Ще бъде изненада, ако Джокович не спечели 25 титли от Големия шлем

Джон Макенроу заяви, че ще бъде много изненадан, ако Новак Джокович не приключи кариерата си с поне 25 титли от Големия шлем. С триумфа си на Уимбълдън сърбинът изравни рекорда на Рафаел Надал и Роджър Федерер от 20 спечелени „мейджър“ трофея, като в момента се стреми да стане едва вторият играч след Щефи Граф, постигнал „Златен шлем“.

„Това, което се случва в тениса в момента, е невероятно, защото във всички други спортове дебатът на тема „Най-великият“ включва двама играчи. Лионел Меси или Диего Марадона? Майкъл Джордан или Леброн Джеймс? Много рядко се случва в един спорт да има трима феноменални играчи по едно и също време. Всеки от тях има сериозни основания да твърди, че е най-великият в историята. В случая нямам предвид само спечелените титли от Големия шлем, чиито брой е невероятен, а цялостният ход на кариерите им. Просто е невероятно“ – коментира носителят на седем титли от Големия шлем пред Tennishead.

Големият Мак е категоричен, че никога не е вярвал, че някога ще има не само един, а цели трима тенисисти, които ще постигнат подобни успехи.

„Завършването на годината като №1в ранглистата е важно, но хората обичат да говорят за рекордите. Така е във всеки спорт, не само в тениса. Ако по времето, когато аз играех, някой ми беше казал, че не един, а трима играчи ще спечелят по 20 „мейджър“ трофея, щях да му кажа това, което казах на съдията през 1981 г. – „Не може да си сериозен“. За Федерер, Надал и Джокович винаги може да се говори много. Според мен обаче ще бъде огромна изненада, ако Новак не спечели 25 титли от Големия шлем“ – заяви четирикратният шампион на US Open.

Джокович спечели и трите „мейджър“ турнира от началото на годината, като за постигането на „Златен шлем“ ще му бъдат необходими още златен медал от започващите в петък Олимпийски игри, както и титлата от Откритото първенство на САЩ.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH