Заместилият Мъри „щастлив губещ“ елиминира Оже-Алиасим

Заместилият Мъри "щастлив губещ" елиминира Оже-Алиасим

Олимпийски игри, първи кръг

Макс Пърсел – Феликс Оже-Алиасим 6-4, 7-6(2)

Световният №190 Макс Пърсел поднесе най-голямата сензация от началото на мъжкия турнир на Олимпийските игри в Токио. Австралиецът, който замести Анди Мъри в основната схема като „щастлив губещ“, се класира за втори кръг на надпреварата след като победи поставения под №9 Феликс Оже-Алиасим. Липсата на опит бе на път да провали 23-годишния тенисист във втория сет, когато той допусна обрат от 3-1, но в крайна сметка успя да намери изход от трудната ситуация и да отстрани втората ракета на Канада.

Във втори кръг Пърсел ще се изправи срещу победителя от мача между Доминик Кьопфер и Факундо Банис.

Оже-Алиасим бе по-агресивен на сервис и асовете бяха 8-4 в негова полза, но за сметка на това 15-ият в ранглистата допусна много повече двойни (9-1) и непредизвикани грешки (23-8). Двамата спечелиха еднакъв брой точки на сервис (по 48), като решаващо за успеха на Пърсел бе превъзходството му при тези на ретур (34-19). Опонентите имаха по пет възможности за пробивм като реализираните бяха 2-1 в полза на австралиеца.

Оже-Алиасим пръв поведе в резултата, но във втория гейм пропусна два брейкпойнта и позволи на опонента си да възстанови равенството, след което двамата си размениха по още един гейм за 2-2. Канадецът взе водачеството за трети път, но след това Пърсел изигра най-силния си период в мача като спечели три поредни гейма (два от тях на нула) и осъществи обрат от 2-3 до 5-3. Оже-Алиасим върна интригата като редуцира пасива си, но австралиецът също спечели следващото си подаване и по този начин се наложи с 6-4 в първия сет.

Втората част започна по аналогичен начин – Оже-Алиасим поведе, но във втория гейм Пърсел спаси точка за пробив и изравни, след което успя да пробие сервиса на канадеца и направи резултата 3-1 в своя полза. Това обаче не отчая Оже-Алиасим, който също направи серия от три поредни спечелени гейма и си върна водачеството при 4-3.

Пърсел успя да изравни, а до края на сета никой от двамата не стигна до нов пробив и така се стигна до тайбрек. Той започна равностойно, но при резултат 2-2 австралиецът наложи непосилно за опонента си темпо и реализира пет безответни точки, триумфирайки с 6-4, 7-6(2) след малко под два часа игра.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH