Синякова елиминира Остапенко на старта в Монреал

Синякова елиминира Остапенко на старта в Монреал

National Bank Open, първи кръг

Йелена Остапенко – Катерина Синякова 1-6, 3-6

Катерина Синякова записа убедителен успех над Йелена Остапенко на старта на WTA 1000 турнира в Монреал. Олимпийската шампионка на двойки от Игрите в Токио продължи добрата си форма и надигра категорично шампионката на Ролан Гарос за 2017 г., превръщайки се в първата победителка в тазгодишното издание на надпреварата в Канада.

В следващата фаза обаче чехкинята ще се изправи пред доста по-сериозно изпитание – поставената под №5 Гарбине Мугуруса.

Синякова направи по-малко двойни грешки (2-6), като това ѝ помогна да запише по-висок брой спечелени на сервис точки (30-22), като освен това бе значително по-резултатна и на ретур (35-22). Световната №55 оползотвори седем от десетте си точки за пробив (70%), докато Остапенко реализира три от своите осем брейкпойнта (38%).

Синякова взе инициативата от началото на двубоя и поведе с 2-0 след ранен пробив, но Остапенко съумя да редуцира пасива си. Чехкинята обаче записа нов брейк, който затвърди, спечелвайки два поредни маратонски гейма. Синякова продължи да доминира и и скоро след това приключи първата част при 6-1 в своя полза.

Остапенко поиска медицинско прекъсване след края на сета, но успя да продължи мача. Съотношението на силите обаче не се промени. Латвийката взе преднина, но радостта ѝ не продължи дълго, тъй като след това Синякова на два пъти проби сервиса ѝ и натрупа комфортен аванс от 4-1. От този момент до края на сета никоя от опонентките не успя да спечели подаването си и разликата от три гейма се запази, като по този начин Синякова триумфира с 6-1, 6-3 след 73 минути игра.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH