Квитова напусна борбата в Бирмингам, Возняцки също е аут

Квитова напусна борбата в Бирмингам, Возняцки също е аут

Двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитово отпадна във втория кръг на турнира Aegon Classic в Бирмингам след поражение от Йелена Остапенко с 4-6 6-4 3-6.

Поставената под №5 в основната схема чехкиня пропусна три точки за пробив в осмия гейм на първата част, след което не успя да удържи подаването си за 4-5 и 38-та в света затвори частта на свой сервис.

Квитова проби още на старта на втория сет, но Остапенко си върна брейка изоставане в петия гейм и последваха геймове с подчертана доминация на сервиращите тенисистки. В 10-ия обаче Квитова нанесе нов удар по подаването на латвийката и прати мача в решителен сет.

Всичко започна прекрасно за Квитова, която отново проби за 2-0, но не успя да затвърди. Остапенко показа по-голяма свежест и проби в седмия гейм, а след това приключи двубоя с още един брейк.

На четъртфиналите латвийката ще играе с Мадисън Кийс, която не остави никакви шансове на Тамира Пашек – 6-1 6-3.

Каролине Возняцки напусна борбата след поражение от Янина Викмайер с 4-6 7-6(5) 2-6. Мачът, който бе от първия кръг, бе прекъснат вчера, а белгийката успя да се пребори за място на осминафиналите.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH