Анди Мъри: Не заслужавах да спечеля този мач

Анди Мъри: Не заслужавах да спечеля този мач

Анди Мъри заяви, че предвид показаната от него игра, не е заслужавал да спечели снощния си мач срещу Доминик Кьопфер в първи кръг на Мастърс турнира в Париж. Британецът имаше цели седем мачбола, но не успя да реализира нито един от тях, докато неговият опонент се нуждаеше от само една възможност, за да приключи двубоя в своя полза.

„В момента съм разочарован, разбира се, но не бих определил тази загуба като „болезнена“, тъй като истината е, че не заслужавах да спечеля. Доволен съм от това, че се борих докрай и имах съвсем реална възможност да победя, но не играх по начина, по който е необходимо да го правя, за да печеля мачове. Оказа влияние и това, че условията тук са по-различни, отколкото във Виена, и освен това в последния момент научих, че ще играя срещу друг човек, а не срещу Бруксби. Имах нужда от много лесни точки, но първият ми сервис не беше на ниво. Не го затрудних достатъчно и с втория си сервис и като цяло не се представих на необходимото ниво“ – коментира трикратният шампион от Големия шлем на пресконференцията след двубоя.

Феновете на британеца ще имат възможност да го видят на корта още веднъж преди края на сезона. Това ще се случи на ATP 250 турнира в Стокхолм (7-13 ноември), за който бившият №1 получи „уайлд кард“.

На въпроса какви са плановете му за близкото бъдеще, Мъри отвърна: „В момента планът е да играя в Стокхолм и да приключа сезона. Ще трябва да обмисля ситуацията заедно с хората от щаба си, тъй като записах доста мачове напоследък, но определено имам намерение да играя в Швеция. След Стокхолм ще си дам кратка почивка, а впоследствие ще се върна към тренировките, тъй като е много вероятно да участвам на турнира в Абу Даби през декември. Непосредствено след Стокхолм ще прекарам известно време у дома, за да си почина както физически, така и психически“.

След ранното отпадане в Париж, двукратният олимпийски шампион загуби шансове да завърши сезона в Топ 100 на ранглистата. Понастоящем Мъри е на 144-то място с актив от 476 точки и се намира на 263 пункта зад световния №100 Ричардас Беранкис.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH