Проследихте на живо: Григор Димитров – Карен Хачанов 4-6, 6-2, 6-0

Проследихте на живо: Григор Димитров - Карен Хачанов 4-6, 6-2, 6-0

Григор Димитров се изправя срещу световния №31 Карен Хачанов в мач от втори кръг на Мастърс турнира в Париж. Двубоят е втори в програмата на централния корт и ще започне след сблъсъка между Юго Гастон и Пабло Кареньо Буста.

Димитров и Хачанов са играли само веднъж помежду си до този момент. Това се случи във втори кръг на турнира във Виена миналата година, като българинът надделя със 7-6(6), 6-3. Първата ни ракета елиминира Ришар Гаске на старта, докато Хачанов записа двусетов успех над 97-мия в света Микаел Имер (6-4, 7-5).

След US Open Димитров записа два поредни полуфинала – в Сан Диего и Индиън Уелс, но във Виена отпадна още в първи кръг след загуба от Стефанос Циципас. Междувременно Хачанов достигна до осминафиналите в Метц и Индиън Уелс, след което изигра два турнира в родината си. Руснакът отстъпи пред Аслан Карацев на полуфинала в Москва, след което претърпя поражение от Марин Чилич на осминафиналите в Санкт Петербург.

Коментар на живо:

Първи сет:

1-0 – Димитров спечели жребия и избра да сервира пръв. В първото разиграване българинът допусна непредизвикана грешка, която обаче бе последвана от ас. Добрият сервис на първата ни ракета му позволи на контролира разиграванията и сравнително лесно да вземе преднина в сета.

1-1 – Хачанов обаче отговори със сервис гейм на нула, в който записа два поредни аса.

2-1 – Това обаче изобщо не стресна Димитров, който също не загуби точка при следващото си подаване. Българинът записа нов ас, като междувременно продължи да атакува много добре от страничната линия, а в първото разиграване изненада Хачанов с много добре разчетено илизане при мрежата.

2-2 – Хачанов продължи да атакува бекхенда на първата ни ракета и тази тактика отново му донесе успех, позволявайки му да възстанови равенството за втори път.

3-2 – Очевидно усетил колебания на българина при играта в защита, Хачанов започна да играе по-офанзивно и да рискува повече при атаките си. Агресията на руснака обаче се обърна срещу него и той направи няколко непредизвикани грешки, като по този начин Димитров си върна водачеството при 3-2.

3-3 – За съжаление, сервисът на Хачанов продължи да затруднява сериозно Димитров и световният №31 отново не позволи на българина да реализира първия пробив в сета.

4-3 – Впоследствие обаче първата ни ракета изигра най-силния си гейм от началото на мача. Димитров отново излизаше често на мрежата, на което Хачанов опита да противодейства с минаващи и прехвърлящи удари. Българинът обаче бе подготвен за това и отрази атаките на своя опонент, записвайки нов гейм на нула в актива си. Статистиката след края не гейма показваше, че Димитров не е загубил нито една точка на първи сервис от началото на мача.

4-4 – При следващото подаване на Хачанов първата ни ракета подобри играта си на ретур и разиграванията бяха значително по-дълги. В тях обаче руснакът демонстрира повече хладнокръвие и прецизност и направи резултата в сета 4-4.

4-5 – Пробив, Хачанов – Хачанов подобри значително движението си по корта, като атаките му от основната линия продължиха да бъдат все така опасни. Това позволи на руснака да стигне до две поредни точки за пробив, които бяха спасени от Димитров. Впоследствие обаче българинът допусна две грешки в решаващите моменти и това позволи на неговия опонент да реализира първия пробив в двубоя.

4-6 – Сет, Хачанов – Димитров можеше да поеме контрола върху десетия гейм, но при 15-0 в негова полза минаващият удар на българина излезе в аут. Тази грешка струваше скъпо на българина, тъй като впоследствие Хачанов осъществи обрат и отново спечели подаването си, като по този начин се наложи с 6-4 в първия сет.

Втори сет:

1-0 – В началото на втория сет Димитров бе на път да изпусне почти спечелен гейм, след като непредизвиканите му грешки внезапно се увеличиха и допусна изравняване от 40-0. Сервисът на българина обаче го измъкна от трудната ситуация и му позволи да излезе напред в резултата.

2-0 – Пробив, Димитров – Последвалия сервис гейм на Хачанов изобилстваше от дълги разигравания, но този път Димитров се оказа много по-прецизен при размяната на удари и записа ранен пробив, с който увеличи преднината си на 2-0.

3-0 – Третият гейм бе един от най-равностойните в мача. Димитров започна да атакува с много повече самочувстваие, но Хачанов демонстрира отлична игра в дефанзивен план. при 40-40 обаче руснакът допусна непредизвикана грешка, последвана от ас, с който първата ни ракета затвърди пробива си и поведе убедително с 3-0.

3-1 – Хачанов имаше колебания и в този гейм, но все пак той завършва в негова полза.

4-1 – Гейм, в който Димитров използваше чудесно сервиса си. Няколко бързи комбинации с форхенд след ретура донесоха 40-15, след което последва ас №3 в мача.

4-2 – Сервисът е това, което към момента носи успех на Хачанов, въпреки че продължава да си личи, че позагуби ритъм в играта си в разиграванията.

5-2 – Гейм на 0 за Григор, който постигне уинър на мрежата, след което направи нов ас и завърши гейма с ефектна къса със странично въртене.

6-2 – Пробив и сет, Димитров. Хачанов продължи да бъде много колеблив от основната линия. Григор пропусна да стигне до 0-30 след воле в аут, но това не бе проблем. Грешка от форхенд плюс двойна след това доведоха до сетбол за Димитров. Руснакът се измъкна с топка на линията, но след това изкара в аут рутинен форхенд. При втория опит бившият №3 в света се възползва, завършвайки сета с превъзходно стоп воле.

Трети сет:

1-0 – Димитров продължава с доброто движение по корта, което му осигурява позиции за атака. На два пъти българинът пресили ударите си, но това не му попречи да спечели подаването си.

2-0 – Пробив, Димитров. Напълно заслужено Григор излиза напред в резултата и във втората част, след като много стабилната му игра пречупи Хачанов. Руснакът отрази два брейкбола чрез сервис и грешка от слайс на Димитров при разиграване от 28 удара, но веднага след това направи две последователни грешки от форхенд.

3-0 – В момента Григор Димитров е изключително уверен в себе си и това дава огромно отражение на корта. Много бързо пробивът е затвърден.

4-0 – Пробив, Димитров. Шести пореден гейм на сметката на Димитров. До голяма степен този гейм бе доминиран от сервиса на Хачанов. Руснакът опитваше максимално бързо да завърши разиграванията, но много често това водеше до нетипични грешки. Имаше и две двойни такива. Григор направи това, което зависеше от него и дочака шанса си. След три пропуснати брейкбола и два геймбола на руснака, четвъртата възможност доведе и до четвърти гейм в сета.

5-0 – И този пробив е затвърден, Григор е на гейм от победата. Успехът в него не дойде толкова лесно, колкото изглеждаше в началото му. От 40-0 Хачанов стигна до равенство. След него ас и дълго разиграване, завършило с форхенд уинър, донесоха успеха на българския представител.

6-0 – Гейм, сет и мач – Димитров. Българинът се вложи още в този гейм и така завършва мача със сет на 0.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH