Медведев започна защитата на титлата с успех над Хуркач

Медведев започна защитата на титлата с успех над Хуркач

ATP Finals, групова фаза

Даниил Медведев – Хуберт Хуркач 6-7(5), 6-3, 6-4

Даниил Медведев записа трисетов успех над Хуберт Хуркач в първия мач от тазгодишното издание на Финалите на ATP. Полякът спечели първия сет и не бе никак далеч от това да поднесе сензация, но много по-големият опит на световния №2 оказа своето влияние и той записа шести пореден успех в надпреварата, след като миналата година стигна непобеден до титлата.

„Не ми се наложи да спасявам нито един брейкпойнт през целия мач, така че не мога да кажа, че съм бил под сериозно напрежение в който и да е момент от двубоя. В същото време аз успях да стигна до два пробива и съм много щастлив, че това се оказа достатъчно“ – коментира Медведев след двубоя.

И двамата опоненти записаха по 31 уинъра, но Хуркач направи 17 непредизвикани грешки срещу 8 на Медведев. Един от ключовите фактори за успеха на руснака бе неговото превъзходство по отношение на спечелените на първи сервис точки (54-46). Медведев реализира две от четирите си точки за пробив (50%), докато Хуркач нито веднъж не стигна до брейкпойнт.

Първият сет бе напълно равностоен, като никой от двамата не успя да стигне до възможност за пробив. В края на дванадесетия гейм се разигра любопитна ситуация. След форхенд на Хуркач топката падна близо до линията, при което Медведев извика „Аут“, а съдията Карлос Бернардес се съгласи с него. Хуркач обаче поиска видео повторение, което се забави с около минута заради технически проблем. В крайна сметка се видя, че топката е добра, макар и с милиметри.

В последвалия тайбрек полякът изненада шампиона с няколко много добри излизания на мрежата и стигна до четири поредни сетбола. Напрежението обаче започна да се отразява на Хуркач и той направи няколко грешки, позволявайки на Медведев да върне интригата, намалявайки резултата на 6-5. След това обаче самият руснак сгреши, изпращайки топката в аут при опит за минаващ бекхенд, и Хуркач спечели сета със 7-6(5).

Във втората част началният удар на Медведев му помогна да поеме контрола върху случващото се на корта. Руснакът атакуваше бекхенда на Хуркач, което затрудняваше много сериозно поляка и световният №2 реализира ранен пробив за 3-0, губейки само една точка в първите си два сервис гейма.

Шампионът от турнира в Маями опита да постави Медведев под напрежение така, както го направи в края на първия сет, но той бе подготвен за това и не позволи на опонента си да стигне до нито една възможност за пробив до края на сета. Руснакът пропусна два поредни сетбола в деветия гейм, но въпреки това успя да съхрани преднината си и надделя с 6-3.

Третият сет започна така, както и вторият – с ранен пробив и преднина от 2-0 за Медведев. По-добрата физическа кондиция на руснака му осигури предимство в множеството дълги разигравания, които видимо не бяха по вкуса на Хуркач. Осъщественият от Медведев брейк се оказа единственият в сета и той запази аванса от два гейма, като по този начин оформи крайното 6-7(5), 6-3, 6-4 след точно два часа на корта.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH