Обзор на деня: 14 ноември, неделя

Обзор на деня: 14 ноември, неделя

В неделя започнаха Финалите на ATP, докато в същото време се играят решаващите мачове от груповата фаза на тези на WTA в Гуадалахара. Даниил Медведев започна успешно защитата на титлата си, но мачът, за който всички говорят, е този между Александър Зверев и Матео Беретини.

От своя страна Арина Сабаленка и Каролина Плишкова запазиха шансове за класиране за следващата фаза, след като победиха съответно Ига Швьонтек и Барбора Крейчикова.

Финали на ATP в Торино

Даниил Медведев загуби първия сет срещу Хуберт Хуркач, но въпреки това не позволи на поляка да поднесе сензация и започна успешно защитата на трофея, записвайки шеста поредна победа в турнира. Няколко часа по-късно първата ракета на Италия – Матео Беретини, сбъдна една от мечтите си и дебютира на Финалите, но мечтата на световния №7 се превърна в кошмар. Зверев спечели първия сет, в който и двамата опоненти оправдаха очакванията за зрелищен и атрактивен тенис, но в началото на втората част Беретини получи контузия и не успя да доиграе двубоя.

Даниил Медведев – Хуберт Хуркач 6-7(5), 6-3, 6-4

Александър Зверев – Матео Беретини 7-6(7), 1-0 (отк. Беретини)


Финали на WTA в Гуадалахара

И двата мача от неделната програма на Финалите на WTA бяха решени след обрат. Арина Сабаленка надделя над Ига Швьонтек и запази шансове за класиране на полуфиналите. Малко по-късно Каролина Плишкова триумфира над своята сънародничка Барбора Крейчикова, макар да загуби катастрофално първия сет само за 25 минути.

Арина Сабаленка – Ига Швьонтек 2-6, 6-2, 7-5

Барбора Крейчикова – Каролина Плишкова 6-0, 4-6, 4-6

Извън корта също се случиха доста интересни неща:


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH