Участието на Конта в Мелбърн остава под въпрос

Участието на Конта в Мелбърн остава под въпрос

Йохана Конта продължава да има медицински проблеми и може да пропусне Australian Open. През 2021-а бившата ракета №1 на Великобритания игра само в един „мейджър“ турнир – Ролан Гарос, където загуби в първи кръг от Сорана Кърстя.

Тя пропусна Уимбълдън, тъй като бе близък контакт на заразен с Covid, а впоследствие самата тя даде положителна проба и пропусна олимпийския турнир в Токио. На US Open не игра заради контузия.

По-притеснителното е, че Конта изпитва сърцебиене по време на мачове и се чувства замаяна без да има обяснение защо. „Понякога имам сърцебиене, на практика сърцето ми се забързва без причина, чувствам се замаяна“.

„За първи път се случи в Бирмингам през 2017-а, за втори в Пекин през 2018-а, а за трети преди три месеца, докато тренирах на клей у дома в Лондон. Не бих казала, че е нещо постоянно, имало е стресови ситуации и спокойни моменти.“

В момента Конта е на №112 в ранглистата и ще трябва да премине през квалификациите, ако иска да участва в основната схема на Australian Open. Очаква се в следващите няколко седмици тя и екипът ѝ да вземат решение дали да пътуват до Мелбърн.

Самата тя гледа по-общо на нещата и извлича позитивите от всичко. „Беше много трудно – няма нищо хубаво и нищо забавно да имаш Covid и да пропуснеш Уимбълдън и Олимпийските игри. Все пак се считам за щастлив, позитивен и прагматичен човек и бих искала да направя крачка назад и да погледна към хубавите неща в моя живот. В крайна сметка погледнах към живота си и всичко е наред.“


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH