Надал отстъпи и на Шаповалов в Абу Даби

Надал отстъпи и на Шаповалов в Абу Даби

Рафаел Надал не успя да запише победа при завръщането си на корта след контузия. Денис Шаповалов записа обрат в мача за третото място в демонстративния турнир в Абу Даби, налагайки се с 6-7(4) 6-3 10-6.

Матадора изпитваше затруднения при ретурите, но имаше своите силни моменти в мача, особено от форхенд.

Шаповалов можеше да спечели и първия сет, но допусна публиката да повлияе на концентрацията му. В началото инициативата бе изцяло негова, като проби в откриващия гейм и имаше шанс дори да надгради при 2-0.

Стигна до ситуация, в която сервираше за сета при 5-4, но подкрепата на зрителите към Рафа спря устрема му и няколко грешки означаваха, че ще се играе тайбрек. В него испанецът поведе с 6-2 и реализира третия си сетбол.

Макар да бе видимо раздразнен и дори да отправи иронични одобрителни жестове към феновете по трибуните, Шаповалов бързо възобнови нивото си и бе по-добрият на корта в оставащите минути.

Изпусна три брейкбола при 1-0, нов при 3-2, преди в крайна сметка да реализира пробив за 5-3 и да го затвърди на 0.

В шампионския тайбрек отново взе ранен аванс от два минипробива и 6-3, който Надал на два пъти намаляваше, но така и не успя да заличи до края.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH