Монфис: Трудно е да виждам жена ми да плаче всяка вечер

Монфис: Трудно е да виждам жена ми да плаче всяка вечер

Гаел Монфис изигра впечатляващ мач и заслужено победи Даниил Медведев за едва втората си победа над действащ №1 в кариерата си. На корта всичко е прекрасно, но в личен план последните седмици са много тежки за французина. Причината е случващото се в Украйна, родината на съпругата му Елина Свитолина.

„Не е лесно да виждам как съпругата ми плаче всяка вечер, това са много трудни моменти, много тежки, но съм до нея всеки ден“ – каза Ла Монф в пресконференцията след мача.

Той призна, че му е много трудно да вижда как любимата му жена и нейните родители страдат. „Те са второто ми семейство, бих направил всичко за тях, за да са в безопасност. Трудно е да опиша всичко това, ако се замислиш, изглежда лудост. Опитваме да се справим по възможно най-добрия начин. Опитвам да съм нейна опора за всичко, от което се нуждае. Както и за второто ми семейство, бих направил всичко за тях, за да са щастливи. Много хора от семейството са все още там. Трудно е да го опиша, защото съм замесен.“

Самата Свитолина отпадна в Индиън Уелс още на старта, след загуба от Хариет Дарт. Тя, разбира се, остава в Калифорния, за да бъде заедно с французина.

На корта за Монфис следва мач срещу суперталанта Карлос Алкарас, който е наясно, че го очаква много тежък двубой. „Гаел играе много, много добре. Той е много труден съперник. Бърз е, тича много“ – коментира 18-годишният испанец след победата си над Роберто Баутиста Агут с 6-2, 6-0.

Тежките моменти в семейството все пак не пречат на Монфис да показва забавната си страна на корта. След като Медведев счупи ракета, французинът реши да „почисти“ мястото:


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH