България отстъпи пред Австрия на Billie Jean King Cup

България отстъпи пред Австрия на Billie Jean King Cup

Billie Jean King Cup, група I на Евро-африканската зона

България – Австрия 0-2

Джулия Терзийска – Синя Краус 1-6, 4-6

Изабелла Шиникова – Юлия Грабер 2-6, 3-6

Българският национален отбор претърпя поражение от Австрия в първия си мач от група I на Евро-африканската зона на турнира Billie Jean King Cup. Джулия Терзийска и Изабелла Шиникова загубиха мачовете си на сингъл което обезсмисли сблъсъка на двойки що се отнася до изхода от днешния двубой. В следващия си мач българският тим ще се изправи срещу фаворита в група Б – Хърватия, в чийто състав са Ана Конюх, Петра Мартич и Дона Векич.

Начало на сблъсъка поставиха Джулия Терзийска и 403-тата в ранглистата Синя Краус. Австрийката бързо взе инициативата, като реализира два поредни пробива и поведе с 5-0, като по този начин на практика реши първия сет. Терзийска намали резултата, но не успя да стигне до пробив и Краус взе преднина в мача след 6-1.

Във втория сет Терзийска оказа много по-сериозна съпротива. Българката изоставаше с 2-4, но успя да върне брейка и да възстанови равенството. Въпреки това обаче Краус завърши по-силно двубоя и триумфира с 6-1, 6-4 след 70 минути игра.

След това на корта излязоха Изабелла Шиникова, която бе първа ракета на българския тим в остъствието на Виктория Томова, и 152-рата в ранглистата Юлия Грабер. Австрийката поведе с 2-0 след ранен пробив, но впоследствие Шиникова също успя да пробие и да редуцира пасива си до 3-2. Веднага след това обаче Грабер изигра най-силния си период в мача и осъществи два последователни брейка, надделявайки с 6-2 в първия сет.

Втората част протече по аналогиче сценарий и Грабер отново проби първа, а малко по-късно увеличи аванса си на 5-2. Шиникова прекъсна серията на опонентката си със сервис гейм на нула, но не успя да запише трети брейк от началото на сета и в крайна сметка отстъпи с 2-6, 3-6 след 68 минути на корта.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH