Онс Жабур: Бях изненадана, че Серина знае името ми

Онс Жабур: Бях изненадана, че Серина знае името ми

Онс Жабур сподели, че е много развълнувана от възможността да играе на двойки със Серина Уилямс. Носителката на 23 титли от Големия шлем не е била на корта от миналогодишния Уимбълдън, като все по-често започнаха да се носят слухове, че краят на кариерата ѝ е дошъл. Вчера обаче по-младата от сестрите Уилямс обяви, че ще вземе участие в Шампионата, а преди това ще играе на двойки заедно с Жабур на WTA 500 турнира в Ийстборн.

До момента Жабур прави най-силния сезон в кариерата си, като записа най-много победи на клей в Тура и спечели титлата в Мадрид. Тунизийката обаче не е известна с играта си на двойки, нито с особено близки отношения със Серина Уилямс. Именно по тези причини изявлението на Lawn Tennis Association, от което стана ясно, че двете ще играят рамо до рамо в Ийстборн, изненада мнозина.

Световната №4 да кратко интервю за Racquet Magazine, в което разкри как се е стигнало до любопитното партньорство и какви точно са отношенията ѝ със Серина Уилямс.

– Искаш ли да поговорим за плановете ти да играеш на двойки следващата седмица?

– Да, вече съм специалист на двойки (смее се). Все още съм на седмото небе. Преди Ролан Гарос ми казаха, че е възможно да се случи, и ще бъда огромна чест и привилегия да играя с нея. Притеснена съм, но ще направя всичко възможно да подобря значително играта си на двойки през следващите няколко дни и да не правя грешки. Истинска чест е да играя редом с такава легенда. Невероятно е, че ще споделим един корт, тъй като никога не сме играли заедно преди, а сега изведнъж сме отбор. Много съм развълнувана за това, което предстои. Надявам се, че турнирът ще бъде много добър и за двете ни.

– Как се стигна до партньорството със Серина?

– Моят треньор поддържа контакт с Ерих Хехтман – човекът, който в момента тренира Серина. Един ден дойде при мен и ме попита дали бих искала да играя на двойки със Серина. Естествено, че казах „Да“. Що за въпрос беше това? Тогава разбрах, че тя ще се завърне, но все още не беше ясно кога точно. Не бях сигурна дали изобщо ще участвам на турнира в Ийстборн, но сега със сигурност ще бъда там, дори ако трябва да е само за турнира на двойки.

– Познаваш ли добре Серина? Какви са вашите взаимоотношения?

– Говорили сме си няколко пъти. Тя е много мила, особено когато е с дъщеря си. Веднъж опитах да говоря на френски с нея, защото знам, че тя го говори много добре. Срещнахме се веднъж, докато беше бременна. Поздравих я, а тя отвърна „Благодаря ти, Онс“. Бях изненадана, че тя знае името ми и че е наясно, че изобщо съществувам. Беше страхотно. Няколко пъти съм тренирала с Винъс, но не и със Серина. Надявам се, че след няколко дни ще имам тази възможност.

– Знаеш ли защо те е избрала? Може би защото те е гледала на турнира в Мадрид и е решила, че си достатъчно добра?

– Нямам представа, наистина. Надявам се, че това е причината (смее се). Късметлийка съм, че избра мен, и ще дам всичко от себе си на корта. Ще сервирам като Анди Родик, а волетата ми ще са като на братята Браян. Ще се постарая да се представя възможно най-добре.

– Това означава ли, че има вариант да играеш само на двойки в Ийстборн?

– Ще се включа и в турнира на сингъл, но сега определено съм по-концентрирана върху двойките.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH