ITF потвърди, че Надал ще има право да участва на Игрите в Рио

ITF потвърди, че Надал ще има право да участва на Игрите в Рио

Рафаел Надал вече повече от месец се възстановява от контузия в китката и на няколко пъти заяви, че главната му цел са олимпийските игри в Рио де Жанейро, но до днес той реално нямаше разрешение от ITF да участва в най-големия спортен форум за годината.

Матадора не беше изиграл нужния брой мачове в купа „Дейвис“ през олимпийския цикъл и Испанската тенис федерация адресира специално писмо по случая към Международната централа, в което изрази подкрепата си по случая с Надал и Алберт Рамос, който се намира в същото положение.

Както е известно, според правилника всеки тенисист трябва да се включи в поне три елиминационни срещи на страната си (поне една, от които през последните две години) в периода от последните олимпийски игри, за да има право да бъде избран за участие в следващите. В случая на Надал, редицата контузии, с които той се бори през изминалите сезона, са изиграли роля за компромиса от страна на ITF. А и Испанската федерация си позволи да окаже допълнителен натиск върху международната централа, като определи Рафа за знаменосец на страната за Игрите в Рио.

Решението на ITF вече е факт и сега зависи единствено от физическото състояние на Надал, дали ще може да участва на олимпиадата. За момента избранниците на Кончита Мартинес са Рафа, Давид Ферер, Роберто Баутиста Агут, Алберт Рамос и Марк Лопес. От дамите ще пътуват Гарбине Мугуруса, Карла Суарес Наваро, Анабел Медина Гаригес и Аранча Пара Сантоха.

На смесени двойки ще се състезават Надал/Мугуруса и Ферер/Суарес Наваро.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH