Беретини оцеля в петсетова драма и е на пети пореден четвъртфинал от Шлема

Беретини оцеля в петсетова драма и е на пети пореден четвъртфинал от Шлема

US Open, осминафинал
Матео Беретини – Алехандро Давидович Фокина
3-6 7-6(2) 6-3 4-6 6-2

Тежък момент за преживяване от Алехандро Давидович Фокина. Испанецът изигра много силен мач срещу Матео Беретини, но в заключителните моменти получи травма и не успя да се бори пълноценно до последната точка на осминафиналите на US Open.

Давидович Фокина се приземи лошо и се нарани при изоставане от пробив в последния сет, след което задачата пред световния №14 се улесни за крайното 3-6 7-6(2) 6-3 4-6 6-2.

За Матео това е шести четвъртфинал от Големия шлем и пети пореден. Серията му в Ню Йорк идва след тежък период, в който се възстанови от травма за сезона на трева, но трябваше да пропусне Уимбълдън поради положителна проба коронавирус.

Днес първият сервис не бе редовно оръжие в играта на Беретини, но идваше във важните моменти. Макар да вкара нисък процент на първи начални удари, той отбеляза 17 аса и спечели 84% от точките, в които не се стигна до втори.

Форхендът също свърши великолепна работа на италианеца днес, като бе с основна заслуга той да натрупа 49 уинъра при само 28 за неговия съперник. Непредизвиканите грешки бяха равни – 47 на 47.

Любопитна е и статистиката, че от началото на 2021 година на „мейджър“ сцената той не е губил от нито един играч извън топ 10, но в същото време и не е преодолявал такъв – опонентите му от първата десятка през това време обаче се събират в две редуващи се имена: Рафаел Надал и Новак Джокович.

В следващия кръг миналогодишният финалист от Уимбълдън най-вероятно най-после ще има възможността да срещне представител на топ 10, различен от горепосочените. Предстои му сблъсък с Каспър Рууд, който победи Корентин Муте в четири сета.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH