Фалерт и Оте са първите финалисти на Sofia Open

Фалерт и Оте са първите финалисти на Sofia Open

Sofia Open, полуфинал

Симоне Болели/фабио Фонини – Фабиан Фалерт/Оскар Оте 3-6, 5-7

Фабиан Фалерт и Оскар Оте достигнаха до финала на двойки на Sofia Open след двусетов успех над първите поставени Симоне Болели и Фабио Фонини. Германското дуо се представи много по-добре и напълно заслужено стигна до победата, макар ад изпусна аванс от пробив и в двата сета.

Мачът започна много по-добре за Фалерт и Оте, които реализираха ранен пробив, но впоследствие Фонини и Болели подобриха представянети си и върнаха брейка, а след топка в аут на Фалерт възстановиха равенството при 2-2. Германското дуо обаче продължи да поддържа по-висок процент на вкаран първи сервис, като освен това демонстрира много по-добър синхрон в дългите разигравания.

Това им позволи да пробият отново и да натрупат аванс от 5-2. Развитието на сета изобщо не допадна на Фонини, който след седмия гейм на няколко пъти хвърли ракетата си на корта, което му донесе официално предупреждение от съдията. До края на първата част никоя от двойки не стигна до брейкпойнт и по този начин Фалерт и Оте съхраниха преднината от три гейма за 6-3.

Двата тандема си размениха по един пробив в началото на втората част, след което Фонини и Болели спасиха три брейкпойнта и поведоха с 5-4. Фалерт и Оте обаче изравниха, след което получиха истински подарък от своите опоненти. След сгрешен първи сервис при 15-40 в единадесетия гейм изнервеният Болели изпрати топката към трибуните, в резултат на което италианците бяха наказани с точка и инкасираха пробив. Фалерт и Оте се въпозлваха по отличен начин от това и затвърдиха брейка за крайното 6-3, 7-5 след 78 минути игра на централния корт в „Арена Армеец“.


Участвай в играта ни за смартчасовник Galaxy Watch5. Повече подробности в Instagram на Тенискафе.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH