На живо: Григор Димитров – Грегоар Барер 6-3 6-2 6-2

На живо: Григор Димитров - Грегоар Барер 6-3 6-2 6-2

Григор Димитров започва участието си на тазгодишното издание на Ролан Гарос с мач срещу представителя на домакините Грегоар Барер. Мачът е последен от програмата на корт №14, която започна в 12:00 ч. българско време. Двубоят между българина и французина е след срещата на Слоун Стивънс с Виталия Дятченко.

Досега Димитров и Барер са играли помежду си само веднъж. Това се случи на турнира в Монпелие тази година, като французинът спечели в три сета (6-7 6-4 7-5). При евентуален успех срещу Барер, първата ни ракета ще се изправи срещу победителя от мача между Андрей Мартин и Жоао Соуса. Ако Димитров преодолее и втория кръг, може да видим повторение на 1/4-финала от Рим между него и Денис Шаповалов.

Понастоящем Григор Димитров е №20 в световната ранглиста, докато Барер се намира на 103-та позиция.

Мачът ще бъде излъчван пряко по БНТ 3. Може да го гледате на живо ТУК.

Коментари на живо:

0-1 – Пробив, Барер – Григор започна мача днес с непредизвикана грешка от форхенд, а после Барер го изненада с дълбок ретур на втори сервис и поведе с 30-0 от посрещане. По-късно френският тенисист стигна до две възможности за пробив. Димитров игра на втори начален удар и го изпълни чудесно по правата с въртеливо движение, за да се спаси на първо време. След това обаче Барер атакува по правата, уцели линията и поведе с брейк и 1-0.

0-2 – Бившият №3 също показа добра игра от посрещане и затрудни опонента с дълбок ретур, след което поведе с 40-15 след още една грешка на французина. Опита да смени темпото от дъното на корта и сгреши късата топка, а след това световният №103 вкара добър начален удар и стигна до дюс. Григор все пак се добра до още една възможност за пробив след двойна грешка на съперника му, но натисна прекалено форхенда по диагонала и не съумя да завърши. Барер излезе на мрежата и затвърди брейка за 2-0.

1-2 – Българинът започваше да намира ритъма си и вкара два поредни добри сервиса, показа и как може да завършва бекхенди по правата, наложи темпото си от основната линия и записа първия си спечелен гейм в мача.

2-2 – Пробив, Григор Димитров – След това Димитров отново впечатли с ретура, навлезе навътре в корта и завърши с воле. Вкара в употреба и сечения бекхенд, а Барер сгреши в опита си да бъде агресивен и изостана с 0-40. После френският тенисист сгреши от форхенд и Григор върна пробива с гейм на нула.

3-2 – Първият сервис на Димитров падна под 50% успеваемост, но при втория му опонентът бе прекалено агресивен и грешеше. Постепенно българинът наложи темпото си от основната линия и изненада Барер с невероятна къса топка, с която смени скоростта на разиграването. Така бившият №3 обърна до 3-2.

4-2 – Пробив, Григор Димитров – Българинът пое пълен контрол от основната линия. В дългата размяна на удари Барер нямаше шанс, френският играч сгреши и къса топка, после Григор го размина на мрежата и с нов пробив на нула преднината на бившия №3 стана 4-2.

5-2 – Световният №103 започна да се противопоставя на съперника от основната линия и след грешка на Димитров поведе с 30-15. Българинът вкара добър сервис и изравни, но после сгреши от бекхенд и се изправи пред точка за рибрейк. Първите сервиси на Григор продължаваха да не попадат в полето, но той се измъкна с уинър от форхенд. Последваха още два и пробивът бе затвърден – 5-2.

6-3 – Сет, Григор Димитров – Григор беше спокоен, когато трябваше да затвори сета на свой сервис. Навлезе навътре в корта при един къс удар на Барер и завърши, после изстреля форхенд в краката му и си осигури три поредни сетбола. Барер остана в гейма с бекхенд уинър по правата и след това изравни, след като съпериикът му сгреши от форхенд. Българинът пропусна лесно воле на мрежата, но после отново навлезе навътре в корта и завърши, а по-късно затвори частта с 6-3.

Статистика от сет №1:

Григор Димитров: Процент вкаран първи сервис – 42%; Процент спечелени точки на първи сервис – 56%; Процент спечелени точки на втори сервис – 64%; Асове – 0; Двойни грешки – 2; Спасени брейкболи – 2/3; Уинъри – 8; Непредизвикани грешки – 12.

Грегоар Барер: Процент вкаран първи сервис – 63%; Процент спечелени точки на първи сервис – 40%; Процент спечелени точки на втори сервис – 44%; Асове – 1; Двойни грешки – 1; Спасени брейкболи – 3/5; Уинъри – 5; Непредизвикани грешки – 12.

Начало на втори сет:

1-1 – Барер откри сметката си във втория сет след 100% вкаран първи сервис и успешен гейм, след което Григор отново показа, че изпитва затруднения при първия начален удар. Показа добра защита, но французинът стана много агресивен, излезе на мрежата и стигна до брейкбол. Точно в този момент на Димитров му бе нужен сервис и той го намери, за да се измъкне. Световният №103 продължаваше да търси линиите по правата и пак си осигури шанс за пробив. Въпреки чудесната защита на Барер българинът се спаси и изравни геймовете.

2-1 – Пробив, Григор Димитров – Две поредни грешки на Барер дадоха преднина на Григор от посрещане. Българинът спечели и дълго разиграване, което му донесе аванс от 40-30 – бекхендът по правата обаче се оказа неуспешен за световния №20. След това световният №103 пое контрол в размяната на удари, но сгреши удобна топка от форхенд, а Димитров го надигра на мрежата, стигайки до къса топка, и така проби за 2-1.

2-2 – Пробив, Барер – Българинът обаче допусна няколко грешки и изостана с 15-40, след което сгреши още веднъж от форхенд и пропусна да затвърди пробива – 2-2.

3-2 – Пробив, Григор Димитров – Барер също не намираше ритъма си в своите подавания. Рискува прекалено много от форхенд, после повтори сценария и обърка лесен удар навътре в корта. А накрая изостана с 0-40, записвайки 18-ата си непредизвикана грешка. Григор излезе към мрежата и изглеждаше сякаш ще завърши, но французинът го размина по правата с невероятен форхенд. Българинът все пак направи успешна къса топка и пробивите продължиха – 3-2 за бившия №3.

4-2 – Първият начален удар на Димитров продължаваше да не влиза прекалено често и той изостана с 0-30. Две бързи точки обаче обърнаха развоя на събитията. После Григор използва два добри, дълбоки форхенда, за да може да излезе на мрежата и да завърши трудно воле за 4-2.

5-2 – Пробив, Григор Димитров – При 30-30 в седмия гейм Барер игра на втори сервис, Димитров направи добър ретур и последвалият удар на френския тенисист излезе в аут. Отново му се наложи да играе на втори начален удар, но Григор сгреши директно от ретура. Бившият №3 за пореден път излезе на мрежата и завърши, после натисна от бекхенд и си осигури нов пробив.

6-2 – Сет, Григор Димитров – Барер реши да излиза на мрежата, за да бъде максимално агресивен и макар да успя първия път, при втория се провали. След това 18-ият поставен вкара добър сервис, после повтори упражнението и завърши частта при 6-2.

Grigor Dimitrov

Статистика от сет №2:

Григор Димитров: Процент вкаран първи сервис – 55%; Процент спечелени точки на първи сервис – 65%; Процент спечелени точки на втори сервис – 43%; Асове – 0; Двойни грешки – 3; Спасени брейкболи – 2/3; Уинъри – 4; Непредизвикани грешки – 15.

Грегоар Барер: Процент вкаран първи сервис – 57%; Процент спечелени точки на първи сервис – 50%; Процент спечелени точки на втори сервис – 33%; Асове – 0; Двойни грешки – 0; Спасени брейкболи – 4/7; Уинъри – 8; Непредизвикани грешки – 16.

Начало на трети сет:

2-1 – Пробив, Григор Димитров – В третия гейм топ тенисистът ни игра добре от посрещане и затрудни опонента със сечен бекхенд, за да си осигури два брейкбола. Барер продължаваше да търси именно бекхенда на Григор, реализира успешно контра-пие и на първо време се измъкна. После вкара добър втори сервис, но скоро се изправи пред нови брейкболи. След серия от грешки и на двамата Димитров поведе с пробив и 2-1.

3-1 – Григор започва следващия гейм с чудесна комбинация, а после натисна спусъка от форхенд, излезе на мрежата и завърши с отскок в стил „Пийт Сампрас“. Личеше си, че Димитров е вдигнал нивото на вкаран първи начален удар до 70% в тази част, тъй като последвалите разигравания за него бяха по-лесни. Така първата ни ракета затвърди пробива.

4-2 – В шестия гейм бившият №3 привика съперника на мрежата, размина го с бекхенд по правата и поведе с 40-15. След това допусна двойна грешка, но това не му попречи да поведе с 4-2.

5-2 – Пробив, Григор Димитров – И в седмия гейм Григор направи минаващ удар, за да поведе с 30-0. Французинът допусна три двойни грешки в този гейм и макар да спаси шест брейкбола, изостана с 2-5.

6-2 – Сет и мач, Григор Димитров – Григор започна следващия гейм с двойна грешка, после французинът направи успешен прехвърлящ удар и накара Димитров да сгреши минаващ удар, за да поведе с 40-15. Българинът завърши форхенд по правата, а после направи къса топка и стигна до дюс. Реализира и ас, след което затвори мача с 6-2, продължавайки към втори кръг.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH