Гледайте на живо: Григор Димитров – Новак Джокович 6-4 2-6 3-6

Гледайте на живо: Григор Димитров - Новак Джокович 6-4 2-6 3-6

Григор Димитров има шанса да разтърси тенис вселената в края на сезон 2016. Българинът се изправя срещу Новак Джокович в третия мач на Централния корт на BNP Paribas Masters днес и ако успее да намери пътя към победата, това ще означава не само, че ще детронира шампиона от последните три издания в Париж, но и ще катализира разместване на върха в световната ранглиста.

Джокович все пак води с 5-1 в преките двубои, но двамата досега не са се срещали в зала, където сърбинът е изключително силен, докато за Димитров това определено не са любимите условия за тенис. Българинът прекара само 32 минути на корта в първия си двубой на сингъл, защото Маркос Багдатис се оттегли заради контузия след загубения откриващ сет, но пък натрупа игрова практика с две победи на двойки, като при последната той и Айсам-Ул-Хак Куреши повалиха поставените под №2 в схемата Джейми Мъри и Бруно Соареш.

Има ли сили Григор да материализира възхода в играта си в победа над световния №1 и действащ шампион в Париж?

Линк 1 I Линк 2 I Линк 3

Коментари на живо:

15,07 ч. – Джокович е тотален фаворит на букмейкърите с коефициент за победа 1.12, докато успех на Димитров се оценява на 5.50.

0-1 – Григор предпочете да посреща в откриващия гейм на мача, а решението му вероятно е продиктувано от факта, че малко по-трудно влиза в ритъм. Безпроблемно Новак Джокович стигна до геймбол, след отлично изградена комбинация, а ретур в аут на нашия означаваше, че сърбинът повежда.

1-1 – Григор дръпна 30-0 след ас, но следващата точка бе за съперника му, след като се наложи нашият да играе на втори сервис, а след това прати форхенд в аут. Джокович стигна до 30-30, след като натисна бекхенда на опонента си и го принуди да сбърка, но Димитров се добра до точка за затваряне на гейма благодарение на чудесен сервис, с който си отвори корта, и пласира уинър по обратния диагонал. При 40-30 българинът не показа колебание и изравни – 1-1 гейма.

2-1 – Пробив! Първата ни ракета изглежда изключително фокусиран и опитва да взима инициативата даже в случаите, в които съперникът му вкарва топката в игра. Димитров дръпна 30-15 на подаването на Джокович, а двойна грешка на световния №1 даде 2 брейкбола на българина. Последва дълго разиграване, в което шампионът пласираше ударите си от бекхенд страната на нашия и го принуди да сбърка. После обаче допусна грешка и бе пробит.

2-2 – Пробив! Българинът поведе 15-0 и реши да покаже още повече агресия на следващата точка – излезе на мрежата, но бе хванат неподготвен, а волето му излезе в аут. Григор има леки проблеми с началния си удар, а това позволи на Джокович да обърне до 30-15. Третият ас от началото на мача от страна на нашия обаче му осигури равенство, след което безпощаден форхенд уинър по правата в следващото разиграване значеше шанс за затвърждаване на брейка. Световният №1 стигна до дюс след дълго разиграване и опъна нервите на съперника, за да се добере накрая до точка за пробив, която Димитров неутрализира след прекрасен втори сервис. Така след близо 14 минути игра още нямаше победител в гейма. Двойна грешка на Григор донесе втори брейкбол на опонента му, а форхенд в аут имаше цената на рибрейк.

3-2 – Пробив! Пропуснатата възможност изглежда не е оказала толкова негативно влияние на играта на Григор и той притисна Ноле, който прати бекхенд в аут, за да донесе брейкбол на българина – 30-40. Без обаче да влиза в разиграване Джокович неутрализира опасността, но само за да направи непредизвикана грешка и отново да постави себе си пред изпитание.  Сърбинът пласира ас на линията и се спаси, след което Димитров не е възползва от нов шанс за пробив. Личеше, че Новак не е в най-оптимално състояние, защото двойните грешки валяха от ракетата му, както и пропуските от привидно рутинни разигравания, а това му изигра лоша шега и той бе пробит.

4-2 – Този път Григор не остави никакъв шанс на световния №1 и затвърди пробива си.

4-3 – Григор влезе в ритъм и наказва всеки пропуск от страна на съперника. Излиза на мрежата, агресивен е и не се свени да отпуска ръката. Българинът дръпна 30-0 благодарение на ефективна си и разнообразна игра, но Джокович нямаше как толкова лесно да се пречупи и обърна до 40-30, демонстрира и хладнокръвие, търсеше линиите и взе подаването си.

5-3 – Въпреки всичко Новак показва настроение на корта, но играта му дава всички надежди на Григор, за да вярва, че може да победи. Българинът поведе 40-30 и без да влиза в разиграване постави сърбина в ситуация да сервира за оставане в сета.

5-4 – Направи всичко възможно Григор да пререши нещата, но Джокович не се даде. Всичко сега е в ръцете на първата ни ракета.

6-4 – Сет за Григор Димитров! Навлезе дълбоко в корта Димитров и изпрати Ноле далеч зад основната линия, откъдето сърбинът пробва пасинг шот, но ударът му не намери очертанията на корта – 30-0. Аут на световния №1 донесе три сетбола на нашия. Първия Григор пропиля с бекхенд в мрежата, при втория игра на втори сервис, а ретурът на Джокович закачи филето, което улесни Димитров и той пласира уинър, за да поведе в мача.

0-1 – Силно начало за Новак Джокович лесно дръпна 40-15, а накрая принуди Димитров на допусна грешка.

0-2 – Пробив! Лифтираните форхенди на Новак притесняват Григор, който обаче намери сервиса си и поведе 30-15, а пласира отново безпощаден начален удар, след който игра воле и си осигури два геймбола. Джокович намали на 30-40, разхождайки Григор по основната линия, а след това българинът допусна двойна грешка и се стигна до дюс. Плоският бекхенд на Григор му изневери и той прати топка в мрежата, която имаше цената на брейкбол, а форхенд в аут даде предимство на Ноле във втория сет.

0-3 – Деветата непредизвикана грешка от началото на сета на Григор означаваше изоставане 15-40. Прави впечатление, че съперникът му намали пропуските си до минимум. Българинът намали пасива си на 30-40 с брилянтен бекхенд слайс, а прецизен пасинг шот постави сърбина под напржение – дюс. Напрежението си каза думата и Новак направи двойна грешка, за да осигури брейкбол на Димитров. В следващата точка игра на втори сервис, но след маратонско разиграване неутрализира опасността. Непредизвикана грешка на Ноле осигури втори брейкбол на българина, но след това световният №1 се оправи – дюс. След близо 9 минути Джокович взе предимство, а малко по-късно исервис гейма си.

1-3 – При 30-30 Григор пласира отличен сервис, отвори си корта и после класически прати форхенд уинър по обратния диагонал. Накрая материализира геймбола си след хубаво излизане на мрежата. Медицински таймаут за Ноле, който неприятно усука коляното си и падна на земята в последното разиграване от гейма.

1-4 – На пръв поглед не се вижда Джокович да има сериозни проблеми с придвижването си по корта. При 30-30 Димитров допусна непредизвикана грешка, а форхенд в аут в следващото разиграване запази преднината на сърбина в сета.

2-4 – Бърз сервис гейм за Григор Димитров, който ще има още няколко шанса да потърси обрата.

2-5 – Поведе 40-0 Новак без никакви проблеми, а после потърси бекхенда на Григор от сервис и сполучи, защото българинът не реагира много добре и ударът му намери мрежата. Димитров ще сервира за оставане в сета.

2-6 – Пробив! Сет за Новак Джокович! При 0-15 българинът смени ритъма с неспасяема къса и изравни. Джокович получи брейкбол след непредизвикана грешка на нашия, а двойна грешка му подсигури втори брейк и сета.

0-1 – Безупречно начало на световния №1, който дръпна 40-0 на свое подаване. Тогава обаче направи дойна грешка и пасивът на Димитров бе намален. Българинът прати форхенд в аут при следващата точка и така съперникът му поведе след експресен сервис гейм.

0-2 – Пробив! Изостана 15-40 Григор и сякаш сценарият от втория сет се повтаряше. Тогава българинът изгради прекрасна атака и завърши с воле – 30-40. Форхенд в мрежата при следващата разиграване обаче донесе брейк на сърбина.

0-3 – Ноле изостана 0-15, но бързо навакса до 40-30. Тогава не намери очертанията на корта и му остана един геймбол. Дойде на помощ сервисът му и ретур в аут на Димитров осигури солидна преднина на световния №1.

1-3 – Джокович определено в пъти вдигна нивото си, но и Григор започна да прави евтини грешки, които в крайна сметка го изнервиха. Няма причина обаче българинът да губи вяра. Той намали пасива си и в крайна сметка изостава само брейк, а вече оказа, че може да притисне съперника си.

1-4 – Ноле няма никакво намерение да вкарва допълнителна интрига в двубоя и е много солиден. Представянето му пък няма нищо общо с това от първия сет.

2-4 – Джокович прави всичко по силите си, за да сложи точка на спора възможно най-бързо. При 15-15 обаче усети класата на Димитров, който го покани с къса на мрежата, след което го матира с пасин шот. Българинът дръпна 40-15, но игра на втори сервис, което даде възможност на съперникът му да вземе инициативата и точката. Накрая нашият взе подаването си без да влиза в разиграване.

2-5 – Ретур в аут на българина имаше цената на два брейкбола за световния №1. После обаче Григор спечели аплодисментите на публиката и поздравленията на Джокович след безпощаден ретур уинър – 30-40. Нова топка в аут пък постави нашия в ситуация да сервира за оставане в мача.

3-5 – Българинът поведе 40-30 и материализира геймбола си. Сега разполага с последна възможност да потърси нещо повече в мача.

3-6 – Победа за Новак Джокович! Първата точка в гейма дойде за Димитров, след като в по-дълго разиграване Новак не намери очертанията на корта от бекхенд. Непредизвикана грешка на Григор донесе равенство, а негов опит за дроп шот бе разгадан от сърбина, който атакува мрежата и прати уиннър по правата. При 30-30 световният №1 си осигури мачбол без да влиза в разиграване. Стигна се до дюс, а Ноле взе предимство и този път реализира мачбола си.

TennisKafe.com


Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH