Да си платиш сметката само със спортен часовник

 от TennisKafe.com 

Спортните часовници Garmin, в сътрудничество със своите партньори Fibank и Mastercard, обявиха официално старта на услугата Garmin Pay. За първи път у нас българска банка предлага на клиентите си възможността да плащат с часовник (т.нар. active wearable).

Клиентите на Fibank, които използват Garmin и имат Mastercard, вече могат да дигитализират своята карта не само в телефона, но и в смарт часовника си. Услугата освобождава потребителите както от неудобството на парите в брой, така и от нуждата да се използва карта или телефон, за да се осъществи безконтактно плащане.

Данните на потребителите са защитени, чрез технологията MDES – Mastercard Digital Enablement Service. MDES е вид токенизация, ноу-хау на Mastercard, тя заменя чувствителната информация с токен/код, който е уникален за конкретния часовник, криптиран е и се съхранява в чип на часовника.

Image_0227

За разплащания с Garmin Pay e нужно да имате смарт часовник Garmin поддържащ Garmin Pay и дебитна или кредитна карта Mastercard, издадена от Fibank или Revolut. Регистрацията на картата се осъществява чрез мобилното приложение на Garmin Connect Mobile (GCM). Досега единствено Apple Watch поддържаха безконтактно плащане, като за България това ставаше с услугата Revolut или с други подобни алтернативи. 

Fibank е първата българска банка, която влиза в тази ниша на безконтактните разплащания. Използването на виртуалния портфейл става с чрез докосване на часовника до устройство за плащане (ПОС терминал или безконтактен банкомат).  След приключване на плащане, NFC функционалността на часовника се деактивира и екранът се връща в режим часовник.

Безконтактните разплащания растат

Европа е световен лидер в развитието на безконтактните плащания и огромният успех създаде търсене за още повече функционалности. Mastercard и Garmin е важно стратегическо партньорство, което ни доближава още една стъпка напред в предоставянето на сигурни и удобни платежни иновации.“, каза Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Image_0355

Лица на кампанията са посланиците на двата бранда – Fibank и Garmin – сноубордистът Радослав Янков (първият вляво) и актрисата Диана Димитрова (най-вдясно на снимката).

Ние разбираме, че технологиите трябва да пасват на ежедневието на потребителите, затова целта на компанията е да направи устройствата, които ползваме всеки ден и са в ръцете ни постоянно, лесни и сигурни и за плащания. Garmin Pay е продукт насочен към активните модерни хора, които ценят удобството и времето си. Щастливи сме, че Mastercard е в основата на ключови партньорства между водещи банки и технологични компании, които предлагат все повече възможности на потребителите.“, коментира Иван Хаджов, мениджър бизнес развитие за Mastercard България, Северна Македония и Косово.

Според последното проучване на Mastercard, проведено в 13 държави, българите са сред най-активните потребители на дигитални услуги и иновативни технологии за ежедневни нужди в Централна и Източна Европа. Мобилни портфейли у нас използват 24%, докато средното за Европа е 19%. Бързината е водещ фактор за интереса към дигитални услуги от българите – 80% го посочват, като решаващ, а 71% – удобството.

Image_0153

Брандът Garmin е познат на българските потребители с автомобилни навигации, мултиспорт часовниците на марката и други устройства. Часовниците Garmin осигуряват различни предимства на потребителите, сред които: измерване на изминато
разстояние, скорост, пулс, фитнес ниво, фитнес възраст, степен на стрес, ниво на тренираност и много други. В допълнение, притежателите на часовник Garmin могат да съхраняват до 500 любими песни в устройството си, които да слушат през безжични слушалки по време на тренировка. За любителите на тениса има специално приложение, което може да мери различни показатели по време на тренировка.

 

 
 
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта.