Противоречивият Медведев: Работя по това да стана по-добър човек на корта

Противоречивият Медведев: Работя по това да стана по-добър човек на корта

Данийл Медведев показа противоречивия си характер в Ню Йорк и се превърна в един от състезателите, които публиката на US Open освирка. Въпреки това руснакът призна грешките си и каза, че работи по това да се поправи.

Всичко започна в мача срещу Фелисиано Лопес в трети кръг, когато в първия сет световният №5 без причина издърпа и хвърли кърпата от ръцете на един от доброволците. Действията му заслужиха не само освирквания от публиката, но и предупреждение от Деймиън Дюмюсуа. Когато чу отсъждането, Медведев захвърли ракетата си по посока на стола на съдията и каза нещо по негов адрес, а по-късно тайно му показа и среден пръст, минавайки покрай него.

„Ако трябва да говорим за този мач и трябва да съм честен, бях идиот“, каза Данийл пред медиите след победата в четвърти кръг срещу квалификанта Доминик Кьопфер с 3-6 6-3 6-2 7-6(2), която го изпрати на първи четвъртфинал в турнирите от Големия шлем.

„Направих някои неща, с които не съм горд. Работя по това да стана по-добър човек на корта, защото смятам, че съм такъв извън него“, каза световният №5.

Medvedev 2

Три мача, четири глоби – това е равносметката за Данийл Медведев на US Open. Руският тенисист получи две санкции на обща стойност $9000 за действията си от мача с Лопес – една от $5000 за неспортсменско поведение и една от $4000 за показан среден пръст. В двубой от първи кръг бе глобен със $7500 за обиди, а във втори рунд получи санкция от $2500 за унищожаване на екипировка.

След двубоя с испанския ветеран в предния кръг той вдигна ръце, приканвайки публиката да продължава да го освирква, а в интервюто след мача им каза:

„Искам, когато днес си легнете да спите, да знаете, че спечелих заради вас. Колкото повече продължавате да се държите така, толкова повече ще печеля за вас.“

Световният №5 отново провокира феновете по трибуните след победата над Кьопфер, като повтори думите си. Смята обаче, че срещата с германеца му е помогнала да подобри отношенията си с публиката на US Open.

„По време на мача бях напълно съсредоточен. След двубоя влязох в контакт с публиката. Всички обаче знаем каква може да бъде тълпата в Ню Йорк. Това е може би най-наелектризиращата публика в света. Можех да го почувствам тази седмица, особено когато играх на големи кортове. Днес просто имах контакт с нея и се надявам да е било забавно и за тях, и за мен. Както казах, те ми дадоха много енергия, за да победя“, смята Медведев.

Руснакът спечели титлата в Синсинати точно преди US Open, а освен това игра два поредни финала в също толкова на брой седмици преди Western & Southern Open. Той е играчът с най-много победи през годината, а това има своята цена. На няколко пъти в Ню Йорк първата ракета на Русия показа, че е много изморен.

„Абдукторите ми бяха стегнати, затова имах лепенка там. Рамото ме болеше накрая на мача с Лопес. Затова го бях превързал“, разкри проблемите си Медведев.

За него предстои четвъртфинал срещу Стан Вавринка, който отстрани Новак Джокович след отказване на действащия шампион в третия сет. Двамата са играли само веднъж до момента, когато руснакът надделя над опонента си на Уимбълдън 2017.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH